2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Okullara 1 günlük kar tatili

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Rize ve Trabzon şehir merkezlerine ise bu yılın ilk karı yağarken, bölgede okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Köy Hizmetleri 11. Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Trabzon’da 154, Giresun’da 234 ve Rize’de 360 köy yolu olmak üzere toplam 748 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için 3 kar makinesi, 45 greyder, 3 dozer, 26 kamyon ve 50 ekiple çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Trabzon’un Tonya ve Şalpazarı İlçeleri’nde kar yağışı nedeniyle, ilçeleri Karadeniz Sahil Yolu’na bağlayan Tonya-Vakfıkebir karayolu ve Şalpazarı-Beşikdüzü karayolunda dün akşamdan itibaren ulaşım sağlanamıyor. Kapanan yolları açmak için Karayolları ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Kar yağışı, eğitim öğretimi de olumsuz yönde etkiledi. Trabzon’da Pelitli Beldesi dışında merkeze bağlı bütün ilk ve orta dereceli okullarda bir gün süreyle eğitime ara verilirken, Akçaabat İlçesi’nin bütün köylerinde, Dernekpazarı, Düzköy ve Vakfıkebir İlçelerinde birer gün süreyle; Hayrat, Şalpazarı ve Tonya’da ise 2’şer gün eğitime ara verildi.

Rize genelinde okullar bir gün tatil edilirken, Giresun’un Doğankent, Eynesil, Güce, Görele, Yağlıdere ilçe merkezi ile köylerinde ve Espiye ve Tirebolu İlçeleri’nin köylerinde ise birer gün eğitime ara verildi. Çanakçı İlçesi’nde ise okullar 2 gün tatil edildi.

Trabzon’un turizm merkezi Uzungöl’de kar kalınlığı yaklaşık bir metreye yaklaşırken, ilin yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığının 1,5-2 metreye ulaştığı kaydedildi.

Öte yandan Trabzon ve Rize şehir merkezlerinde yağan kar sonucu zaman zaman araç ve yaya trafiği aksarken, belediye ekipleri yollarda kar temizleme çalışması yürütüyor.

trabzon
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 12:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?