5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Okuma şenliği sürüyor

Trabzon Valiliği, "Okuyan Şehir Trabzon" kampanyası çerçevesinde bu yıl kültür ve sanat organizasyonluğuna ev sahipliği yapıyor.

İlki bu yıl start alan "Trabzon 1. Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Kültür Sanat Şenliği" Zağnoz Vadisi Parkı'nda yapılırken, parkın "Kitaplı Hayaller Vadisi"ne dönüştürüldüğü belirtildi.

Etkinlikte TBBM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Trabzon Valisi Nuri Okutan ve 50 kadar edebiyatçı yazarın hazır bulunduğu şenlikte yapılan konuşmalarda, kitap okumanın önemi vurgulandı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon'un 4 bin yıllık tarihi bir kent olduğuna dikkat çekerek "Mayıs 2007'de başladığımız 'Okuyan Şehir Trabzon' kampanyası ile şehrimizde başlayan okuma faaliyetleri neticesinde zaten bir kültür, sanat şehri olan Trabzon'da şunu açık yürekle ve büyük gururla söyleyebilirim ki, Trabzonlu artık kitapla hemhal olmuş bir şehirde yaşamanın haklı mutluluğu içerisindedir. 'Okuyan Şehir Trabzon' kampanyamızda önceleri okullarımızda, ardından bütün kamu kurum ve kuruluşlarında, daha sonra camilerimizde, dolmuşlarımızda, kafe ve restoranlarımızda ve şimdi de evlerimizde okuma saati yapılmaktadır. Bu Trabzon'a yakışan ve zaten var olan bir özelliğimizdir. Okuyan Şehir Trabzon kampanyasına başladığımızda ilimizdeki okullarda bulunan kitap sayısı 330 bin civarındayken bugün bu sayı 1 milyon 600 bini geçmiş bulunmaktadır. Okula her şey yapabilirsiniz, ama okulun kitaplığı yoksa, hiçbir şey yapmamış olursunuz anlayışından yola çıkarak okul kütüphanelerimizi aramızda bulunan ve bulunmayan pek çok yazarımızın kitaplarıyla donattık. İstedik ki çocuklarımız o tertemiz ruhlarını kitaplar canlandırsın. İstedik ki çocuklarımızın akıllarını tedavi edecekleri mekanlar kitaplıklar olsun. Bizi biz eden bu kitapları yazanlar, faydalı olmak, kendini paylaşmak adına ortaya eser çıkaran bütün yazarlarımızı saygı ile anıyorum" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da konuşmasında Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın başlattığı okuma kampanyasına destek verdiğini belirterek en zor yatırımın insana ve kültüre yapılan yatırım olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı eşi Saime Toptan'da, yapılan çalışmayı takdirle karşıladıklarını belirterek, emeği geçenleri kutladı. Konuşmaların ardından yazarların kitaplarının yer aldığı standlar gezilirken, şenliğin 23-31 Mayıs tarihleri arasında kadar süreceği belirtildi. Şenlikte öğrencilerin oynadığı kolbastı gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?