5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Okutan HEM sergisine katıldı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Halk Eğitimi Merkezi’nde yapılan çalışmaların sergilendiği yıl sonu sergisinin açılışına katıldı.


Yol-İş İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ‘Hasır bilezik, mefruşat ve kurdele’ serginin açılışına Vali Okutan’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Engin Nur, Yol-İş İlköğretim Okulu Müdürü Celal Sağır, kurs hocaları, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Serginin açılışını yapan Vali Nuri Okutan, Trabzon’a özgü hasır işlemeciliğini ve yerel ürünlerin Trabzon’un adını dünyaya duyurmada çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı kurslarla Trabzon’a özgü el sanatları becerilerinin geliştirilmesinin sağlandığı ve özellikle yöreye özgü el sanatı işlemleriyle Trabzon’un tanıtımında çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade eden Vali Okutan, kurslardan mezun olan kursiyerlerinde istihdamının sağlanarak ekonomik anlamda ailelere de katkı sağlandığını belirtti.


‘Hasır bilezik, mefruşat ve kurdele’ kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını veren Vali Okutan, “Bu kurslarda Trabzon’a özgü işlemeler yapılıyor. Gümüş işi hasır bilezik, telkari ve kazaziyeyi çok beğendim. Bunu teşvik ediyoruz. Biraz önce arkadaşlarımdan bilgi aldım. Kursu tamamlayan 17 kursiyerimizden 12’sine hemen iş verilmiş. Beş kursiyerimiz ise el becerileri daha da geliştikten sonra işe başlayacaklar” diye konuştu.
Sergiyi gezen Vali Nuri Okutan’a hasır bilezik kurs hocası Birgül Emiroğlu, hasır üzerine işlemeli Türk Bayrağı rozeti hediye etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 20:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?