5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Okutan'dan Aile Haftası mesajı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, güçlü bir aile yapısının toplumun temel sorunlarını aşmada en önemli çözüm adresi olduğunu söyledi.


Aile kurumunun ülkenin geleceğini düşünün herkesin vazgeçilmez önceliği olduğunu belirten Vali Okutan, güçlü bir aile yapısının toplumun temel sorunlarını aşmada en önemli çözüm adresi olduğunu kaydetti.


Toplumsal huzur ve barışın sağlanmasında ailenin büyük önemi bulunduğunu dile getiren Vali Okutan, “Türk toplumu olarak hedeflerimize ulaşmada aile kurumunun güçlendirilmesinin önemi büyüktür. Toplumsal huzurun, barışın, sağlığın, eğitimin ve ekonomik hayatın temel alt yapısını aile oluşturmaktadır. Ailedeki çözülmeler, telafisi imkansız toplumsal bozulmayı da beraberinde getirmektedir. Dünyada ve ülkemizde son dönemlerde yaşanmakta olan değişim süreci teknolojik ve ekonomik şartlarla sınırlı olmayıp sosyal ve kültürel alanları da etkilemektedir. Bu değişimden etkilenen kurumların başında aile kurumu gelmektedir” dedi.


Aile kurumunun ülkenin geleceğini düşünen herkesin vazgeçilmez önceliği olduğunu vurgulayan Vali Okutan, “Ülkemizde sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile Türk ailesinin bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılması amacı doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar arasında Aile Haftası kutlamaları özel bir yer tutmaktadır” diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 16:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?