30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Okutan'ın sihirli formülü ne?

Trabzon Valisi Nuri Okutan, yeni eğitim-öğretim yılında çok çalışarak yorulacak okul müdürlerine vitamin desteği sağlayacağını söyledi.

Vali Okutan, ildeki lise ve dengi okul müdürleriyle bugün biraraya geldi. Valilik A Toplantı Salonu’nda yapılan ve İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı’nın da katıldığı toplantıda konuşan Vali Okutan, sosyal ve kültürel kalkınmayı hedefleyen bir toplumun mutlaka eğitime ağırlık vermesi gerektiğini belirterek bu anlamda asıl yükün öğretmenlerin sırtında olduğunu söyledi. Trabzon’un eğitim-öğretim açısından diğer illere nazaran iyi bir seviyede olduğunu dile getiren Okutan, bu durumun varolan eksikleri görmeyi ve öğretmenlerin kendilerini gözden geçirerek yenilemelerini engellememesini istedi. Öğretmenlerin kendisiyle iletişim kurmaktan çekinmemesini de isteyen Vali Okutan, silsileye riayet edilmesini ama şahsi bir problemin olması durumunda da öğretmenlerin kendisiyle rahatlıkla görüşebileceğini söyledi.

Eğitime ayrı bir önem verdiğinin ve bu alanda çok çalışılması gerektiğinin altını çizen Vali Okutan, verilen görevleri yerine getirirken çok çalışarak yorulan müdürlere de vitamin desteği vereceğini ifade etti. Vali Okutan, “İldeki öğretmenlerin üçte biri, müdürlerin de yarısı benim dediklerimi uygulasınlar, Trabzon’u Türkiye’nin eğitim alanındaki en iyi ili haline getiririz. Hatta buradan yapılacak hamleyle yeni bir ivme kazandırılabilir ve Türkiye’de büyük bir atılım başlayabilir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise konuşmasında öğretmenlere mevcut imkanlarla en iyisini yapmanın ve sürekli kendilerini yenilemenin gayretinde olmalarını tavsiye etti. İldeki eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi veren Sandıkçı, bütün hedeflerinin eğitim-öğretimin daha kaliteli bir hale getirilmesi olduğuna işaret ederek şunları söyledi: “Mevcut durumla yetinmeyerek kendinizi ve okulunuzu geliştirin ve bütün faaliyetlerin içinde olarak var olan imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye bakın. Trabzon üniversite sınavlarında son 2 yılda geriye doğru gidiyor. Diğer alanlarda iyiyiz ama sayısal alanda iyi değiliz. Bu da matematik ve fen alanında eksiğimiz olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan müdürler, öğretmenlerin denetimine ağırlık versinler. Öğretmenlerle bire bir görüşsünler. Bunun için de öncelikle sizler kendinizi geliştirmeye bakın. Unutmayalım, ne yaparsak yapalım aslolan öğrenciye neyin yansıdığıdır.”

Toplantıda daha sonra lise ve dengi okul müdürleri ile Vali Okutan görüş alışverişinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 17:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?