5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

'Okuyan Şehir Kampanyası'na destek

Trabzon Valisi Nuri Okutan tarafından başlatılan ‘Okuyan Şehir Trabzon’ kampanyasına Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden bir grup öğrenci bin adet kitap bağışlayarak katkıda bulundu.


Anadolu Üniversitesi bünyesinde kurulan Çağdaş Eğitim Kulübü ile Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü, ‘Okuyan Şehir Trabzon’ kampanyasına kitap bağışı yaparak destek oldu. Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü Başkanı Gamze Gökçe Önder ve Çağdaş Eğitim Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Emre Dingil, bin adet kitabı Vali Nuri Okutan’ın Eğitim Danışmanı Hasan Dilekoğlu ve Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber’e teslim etti.


Eğitim Danışmanı Hasan Dilekoğlu, Vali Okutan’ın başlattığı ‘Okuyan Şehir Trabzon’ kampanyasının, kitabı tekrar tanıma adına çok güzel bir uygulama olduğuna vurgu yaparak kampanyaya kitap bağışında bulunan Anadolu Üniversitesi öğrencilerine teşekkür etti. ‘Umudumuz Kitaplar’ kampanyası çerçevesinde ulaşabildikleri il, ilçe ve köylerdeki bütün çocukları kitapla buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü Başkanı Önder ile Çağdaş Eğitim Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Emre Dingil, “Sayın valimizin başlattığı ‘Okuyan Şehir Trabzon’ kampanyası bütün Türkiye’ye örnek oldu. Bizim de ufkumuzu açtı. Kampanyadan çok etkilendik ve destek olmak istedik” diye konuştu.


Kulüpler, Trabzon Valiliği’ne bin adet kitap bağışında bulunurken, Vali Okutan’ın Eğitim Danışmanı Hasan Dilekoğlu ile Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber de, üniversite öğrencilerine Trabzon Valiliği’nin ‘Okuma Saati’ uygulaması kapsamında bastırıp okullara dağıttığı kitaplardan ve Trabzon’a özgü keşan bezinden yapılan şapka hediye ettiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 16:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?