6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Olimpiyat hazırlıkları sürüyor

TRABZON'DA OLİMPİYAT HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, Trabzon’daki esnaf odaları başkanları il bir araya gelerek 23-30 Temmuz tarihleri arasından Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları hazırlıklarının geldiği son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Trabzon Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara, belediye başkan yardımcıları ve meslek odaları başkanları katıldı.

Trabzon Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada Olimpiyat adı altında Türkiye’de ilk organizasyonun Trabzon’da yapılacağını hatırlatarak, “49 Avrupa ülkesinden 14-17 yaş arası 4 bin sporcu kentimize gelecek. Sporcu ebeveynleri ve çalıştırıcılar ile birlikte yaklaşık 10 bin misafiri kentimizde ağırlayacağız. Bu anlamda kentimizde herkese olduğu gibi esnaflarımıza da büyük sorumluluklar ve görevler düşüyor. Trabzonlu esnafımızın gelen misafirleri en güzel şekilde ağırlayacağına inanıyorum. Buraya gelecek genç sporcular daha sonra ki yıllarda Trabzon’un ve bölgemizin fahri turizm elçileri olacaklardır” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, belediye olarak olimpiyatlar süresinde kültürel, sanatsal etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, “Tarihi ve turistik yerlerimizin en güzel şekilde tanıtımına katkı sunmak için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye gayret göstereceğiz. Kentimizin görselliğinde, alt ve üst yapısında görsel düzenlemeleri sürdürüyoruz. Amacımız kentimizi olimpiyatlara en güzel şekilde hazırlamaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca gelen misafirlerin alışverişlerini rahatça yapabilmeleri için kaldırım işgalleri konusunda esnaftan duyarlılık bekledikleri dile getirerek, özellikle esnaflardan, işyerlerinde Türk Lirası ve Avro olarak fiyat etiketleri bulundurmalarını istedi.

Gümrükçüoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasından sonra 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatı Genel Koordinatörü Nihat Doker, olimpiyat hazırlıkları kapsamında yapılan çalışmaları sinevizyon eşliğinde anlattı. Doker, olimpiyat nedeniyle Trabzon’un çok önemli tesisler kazandığını söyledi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara ise yaptığı konuşmada Trabzon’un, olimpiyatlardan, yüzünün akıyla çıkacağına inandığını belirterek, Trabzon esnafı olarak ellerinde gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacisalihoğlu ise olimpiyatların Trabzon’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içerisinde bu organizasyonu en güzel şekilde gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise Trabzon’da her zaman bir takım ruhu olduğuna dikkat çekerek, “ Bunun sonucunda çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Olimpiyatlar için Trabzon’a çok önemli eserler kazandırdık. Milletin parasıyla bu eserleri yaptık. Sonuçta ortaya çıkan eserler Türk milletini esreleridir” ifadeleri kullandı.

Bakan Özak Trabzon’a kazandırılan spor tesislerinin olimpiyatlardan sonra yapılacak ulusal ve uluslar arası etkinliklerle de Trabzon’un ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacağını belirtti. Özak Trabzon’un sporun başkenti olduğunu ifade ederek, “ Kentin bu özelliğini ortaya çıkmasında Trabzon’un spordaki bin yıllık tarihinin çok büyük önemi var. Bu nedenle ‘Trabzon Spor Tarihi’ adlı bir kitabı bastırıyoruz. Ayrıca olimpiyatlardan sonra EYOF müzesinin de açarak kentin sporda var olan misyonuna katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

TRABZON'DA OLİMPİYAT HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
TRABZON'DA OLİMPİYAT HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 14:37:04
Güncelleme :28 Haziran 2011 Salı 09:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?