30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

On parmağında on marifet

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan 2 çocuk annesi Nazmiye Solak, hemşireliğin yanı sıra birçok spor dalıyla da yakından ilgileniyor. 

Yaklaşık 3 yıldır faal olarak Trabzon'da voleybol çizgi hakemliği görevini yürüten Nazmiye Solak (33), atletizmin tüm branşlarında hakemlik yapıyor. İşini ve sporu çok sevdiğini belirten Namziye Solak, karatede ise siyah kuşak sahibi. Nazmiye Solak, spora 10 yaşında basketbolla başladığını ifade ederek, "Atletizmden yüzmeye kadar birçok spor dalıyla ilgileniyorum. Bütün sporları seviyorum. Masa tenisinde Türkiye 7.'liğim, basketbol takımımızla da Karadeniz Bölge 2.'liğimiz oldu. Karatede ise siyah kuşak sahibiyim. Yaklaşık 3 yıldır voleybol çizgi hakemliği yapıyorum. Tüm bunları yaparken, işimi ve ailemi hiçbir zaman aksatmadım. Eşimin sürekli desteğini görerek daha çok cesaret aldım" dedi. 

19 Mayıs Spor Salonu'nda görev yapan bayan hakemler için en büyük sorunun soyunma odası olduğunu anlatan Nazmiye Solak, şöyle konuştu: "Trabzon'da voleybola daha çok destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Spor şehri olmamıza rağmen salon sporlarında yeterince tesisimiz yok. En büyük sıkıntımız görev yaptığımız 19 Mayıs Salonu'nda bayan hakemlerin odasının bulunmaması" 

19 Mayıs Spor Salonu'nda oynanan Trabzon Fatih Hastanesi, Konya Meram Belediyesispor voleybol karşılaşmasında çizgi hakemi olarak görev yapan Nazmiye Solak, gösterdiği başarılı yönetiminden ötürü seyircilerden yoğun alkış aldı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 19:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?