30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Önce meslek sonra iş sahibi olacaklar

Trabzon Valisi Nuri Okutan, sokakta kendisinden iş isteyen insanlar karşısında zor durumda kaldığını belirterek, kentteki işsizlerin önce meslek sonra iş sahibi olması için çeşitli kurslar açacaklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü (SYDGM) Proje Destekleri Çalıştayı bilgilendirme toplantısı, Trabzon Valisi Nuri Okutan, SYD Genel Müdürü Mevlüt Bilici, sosyal yardımlaşma alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Sürmene ilçesinde yapıldı. Yoksullukla mücadele ve sosyal yardım alanında uzun vadeli katılımcı politikalar oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında yapılan çalıştayın açılışında konuşan Trabzon Valisi Nuri Okutan, idareci olarak sokağa çıktıklarında en sık iş talepleriyle karşılaştıklarını söyledi.

Bu durumun kendilerini de zor durumda bıraktığını dile getiren Vali Okutan, "Son dönemlerde yeni arayışlar içindeyiz. Etrafımıza bakıp yerel imkanları gözden geçirerek, imece usulü ile iş yaratmaya gayret etmeliyiz. Sanayicilerimize gittiğimizde bizden yetişmiş eleman istiyorlar. Diplomalı elemanlar oturarak çalışmak istiyor, sanayiciler ise üreten eleman istiyor. Valilikte yeni bir masa hazırlıyoruz. Kimin hangi sektörde ne tür işçiye ihtiyacı var, onları harekete geçireceğiz" dedi.

Trabzon'a atandığında yaptırdığı ankette en büyük problemin işsizlik olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Okutan, "Yaptığımız incelemede, bölgemizde kaçak işçilere 70 milyon dolar para ödüyoruz. Bu çok büyük rakam. Tarımda ve inşaat işlerinde insanlar çalışıyor. Bu büyük bir kayıp bizim için. Hem işsizlikten şikayetçi oluyoruz hem de 70 milyon dolar kaçak işçiye para veriyoruz. Çalışmak istenilen işler hep sükseli işler olacak. Bunları aşmamız gerekmektedir" diye konuştu.

Çalışmak ve iş kurmak isteyenlerin bunu projelendirmesi durumunda gerekli kaynağın hazır olduğunu dile getiren Okutan, kendilerinin de meslek edindirme kursları açarak işsizleri önce meslek sahibi, sonra da iş sahibi yapacaklarını söyledi.

SYD Genel Müdürü Mevlüt Bilici de, ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak işsizlik ve yoksullukla mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi. Amaçlarının dar gelirli insanların gelirlerini artırarak kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak olduğunu belirten Bilici, "Artık yardım yaparak değil kişilerin kendi emeği ile geçinmesini sağlamak için buradayız. Burada hep birlikte fikir üretip bunları dışarıdaki vatandaşlarımıza en iyi şekilde aktaracağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 18:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat ŞENER IP: 88.228.57.xxx Tarih : 24.11.2007 12:11:44

Ben TRABZONLU bir İnşaat Mühendisiyim Şu an şantiyelerde TRABZONLU çalışan bulmak zor önçeleri şantiyelerde çok fazla TRABZONLU vardı niçin şimdi yok VALİDEN iş isdeniyor