3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Organ mafyası iddiaları asılsız çıktı

robot resimTrabzon'un Akçaabat İlçesi'nde bir ailenin anaokuluna giden çocuklarından tanımadıkları kişilerce kan örneği alındığını iddia etmesi üzerine ''organ mafyası'' şüphesiyle inceleme başlatan İlçe Jandarma Komutanlığı iddiaların asılsız olduğunu belirledi. Bunun üzerine ilçenin değişik yerlerine asılan robot resimler toplatılıyor. 

Edinilen bilgiye göre, ilçedeki organ mafyası iddiaları şu şekilde gelişti. İlçeye bağlı Darıca Beldesi'nde anaokuluna giden 5 yaşındaki N.S, annesi Selma S. tarafından geçtiğimiz hafta penisilin iğnesi vurdurulmak için sağlık ocağına götürüldü. Burada test için minik N.S'nin kolundan kan alındı. Bir süre sonra beldede evleri gezerek sağlık taraması yapan sağlık ekipleri, Selma S.'nin evine de uğradı. Burada N.S'nin kolunda iğne izini gören ve şüphelenen görevli ekipler, aileye uyarmak için organ mafyası haberlerinden bahsetti ve çocuklarına sahip çıkmalarını istedi. Çocuklarının kolundan penisilin testi için kan alındığını unutan aile, paniğe kapılarak belde ve Akçaabat İlçesi'nde organ mafyası iddiası söylentisini ortaya attı. Konu İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirilirken, İlçe Jandarma Komutanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı. İnceleme sonucunda gelen ihbarları değerlendiren ve görgü tanığı olduğunu iddia eden bir dolmuş şoförünün ifadeleri sonrasında bir bayanın robot resmi çizildi. Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı'nca hazırlanan robot resim Akçaabat Dolmuş Durağı'na asılırken, vatandaşlar bunu çoğaltarak şehrin değişik yerlerine asmaya başladı. 

Asılan resimde ''Organ mafyası mensubu kadına ait robot resimdir. Organ mafyası olduğu değerlendirilen şık giyimli 2 bayan, 2 erkek şahıs, çocuklara şeker ve oyuncak gibi malzemeler vererek, kendilerini doktor ve hemşire diye tanıtıp kan örneği aldıkları, alınan kan öreklerinin yapılan testler sonucunda organ ihtiyacı olan şahıslara uyması halinde, kan aldıkları çocukları kaçırdıkları, bu konu ile ilgili bilgi ve görgüsü olan şahısların Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı'nın 228 10 04 numaralı telefonuna bilgi vermeleri rica olunur'' bilgilerine yer verildi. 

Ancak tüm bunlar yaşanırken, araştırmayı derinleştiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, iddiaların asılsız olduğunu belirledi. Jandarma ekipleri iddiayı ortaya atan ailenin ve çocuğun farklı bilgiler vermesi üzerine iddiaların asılsız olduğuna kanaat getirerek şehrin değişik yerlerine asılan resimlerin toplatılmasını sağladı.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 17:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?