5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Ortadoğu'nun en büyük sorunu İsrail

İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Bahman Hüseyin Pur, İslam ülkeleri arasında birlik olmamasının İsrail'in davranışlarını küstahlaştırdığını söyledi.


İki günlük bir ziyaret için Trabzon'da bulunan İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyin Pur, iş adamı ve tüccarlarla yaptığı görüşmenin ardından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İsrail'i, Ortadoğu'nun en büyük ve temel sorunu olarak tanımlayan Büyükelçi Pur, İsrail'in bugüne kadar hiçbir doğru yolu kabul etmediğini anlattı.
İslam ülkeleri arasında birlik ve beraberlik olmamasının İsrail'i daha da küstahlaştırdığını belirten Büyükelçi Pur, şöyle konuştu: "İslam ülkeleri arasında maalesef birlik ve beraberlik yok. İslam ülkeleri arasında yeteri kadar birlik ve beraberliğin olmaması maalesef İsrail'i daha da küstahlaştırmaktadır. Müslüman ülkeler birlik olabilseydi, bu sorunlar çok daha kolay çözülürdü."


İSRAİL'E GÖSTERDİĞİ TEPKİ NEDENİYLE TÜRK HALKIYLA GURUR DUYDUM

Büyükelçi Bahman Hüseyin Pur, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara Türk halkının gösterdiği tepkinin tarihe mal olacak kadar anlamlı olduğunu belirten ve Türk milletiyle gurur duyduğunu ifade eden Büyükelçi Bahman Hüseyin Pur, sözlerine şöyle devam etti: "Gazze'de yaşananlara Türk halkının gösterdiği tepkiye teşekkür ederim. Hükümet ve Türk Milletinin görüşü tarih boyunca görülmemiş bir olay. Bu halkla sizler iftihar etmelisiniz" Bir Müslüman olarak Türk halkının bu davranışıyla gurur duyduğunu anlatanPur, "Allah'tan dilerim ki Türk Milleti hep yaşasın. Filistinli kardeşlerimiz de inşallah bir gün kendi haklarına kavuşurlar" ifadesini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 16:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?