4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

'OSB'leri ele geçirmek istiyorlar'

Trabzon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cirav, OSB'lerin ele geçirilmek istendiğini ileri sürdü. 

Trabzon Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cirav, Organize Sanayi Bölgeleri'nin yönetimiyle ilgili hazırlanan yasa tasarısına tepki gösterdi. Cirav, değişen dünya şartları nedeniyle yerinden yönetimin yaygınlaştırılmak istendiği bir süreçte, ticaret ve sanayi odaları eliyle OSB yönetimlerine müdahale edilmesinin, merkezci ve ilkel bir anlayışın ürünü olduğunu savundu. Cirav, son yıllarda sanayicilerin elinde yükselen bölgelerin artan kazançlarının birilerinin iştahını kabarttığını ancak elini taşın altına sokmayanların bu davranışını kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti. 

Cirav, "Hazırlanan yasa teklifiyle yönetimlere kendi seçtikleri 9 kişiyi atamak istiyorlar. Eskiden neredeydiler? Sıkıntıların çekildiği dönemlerde kılı kıpırdamayanlar, bölgelerin kazançları artamaya başlayınca, gerçek niyetlerini kamufle ederek böyle bir yasa tasarısı hazırladılar" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 16:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?