30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

OSBÜK Karadeniz toplantısı yapıldı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu’nun organize ettiği Karadeniz Bölge Toplantısı Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün yapıldı.

Arsin Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz, Trabzon Arsin OSB .Başkanı Mehmet Cirav ve iş adamları katıldı. Toplantının açılışın konuşmasını yapan Arsin OSB Başkanı Mehmet Cirav, bu tür toplantıların organize sanayi bölgelerinin eksiklerini görmesini sağladığını belirterek “Bu bir başlangıç olsun. İnşallah bundan sonraki yıllarda veya aylarda organize sanayi bölgeleri yöneticileri ile sık sık biraraya geleceğiz” dedi.

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz ise OSB Üst Kuruluşu olarak her OSB’yi ayrı ayrı ziyaret etmek arzusunda olduklarını kaydederek “Ancak zaman darlığı sebebiyle gerçekleştiremediğimiz bu arzumuzu zaman zaman bölge toplantıları yaparak gideriyoruz. Ülkemizin umudu ve aydınlık geleceği OSB’lerin cefakar yöneticileri ile kısa sürelide olsa tanışmak, dertleşmek, birbirimizin güzel fikirlerinden faydalanarak hep birlikte yeni hedefler belirlemek için bu toplantıları düzenlemekteyiz. Henüz 5 yaşını doldurmamış bir sivil toplum kuruluşuyuz. OSB’lerin genel ve bölgesel sorunlarını yerinde inceleyerek çözüm önerilerini geliştirmek düşüncesiyle Bursa, Adana, Gaziantep, Kayseri, Konya ve İstanbul illerinde bölge toplantıları yaptık. Bugün de özellikle son 10 yılda yoğun olarak kurulan organize sanayi bölgeleri ile tarıma dayalı ekonomisini sanayi ağırlıklı hale getirmek için çırpınan Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin OSB yönetcileri ile biraraya geldik” dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri’nin ilkinin başkanı olduğu Bursa OSB olduğunu hatırlatan Yılmaz “Bunu Manisa OSB izlemiş ve bu OSB’lerin başarılı faaliyetleri örnek alınarak hızla yayılmıştır. Son yıllarda kalkınma ve sanayileşme hamlesinin sembolü haline gelen OSB’lere büyük bir teveccüh olup, bir zamanlara yöresine biri iki fabrikanın kurulmasını için çabalayan yerel yöneticiler, şimdilerde adeta OSB kurma yarışına girmiş olup yatırımcının olup olmadığına bakılmaksızın artık beldelere dahi OSB kurulmaya başlanmıştır. Bu konudaki en büyük temennimiz, büyük umutlar beklenen OSB’lerin siyaset veya benzeri kişisel menfaatler için yatırım aracı olarak kullanılmayıp, titizlikle hazırlanan ve gerçekleşebilecek fizibilite raporlarına dayanarak kurulmasıdır. Yoksa ‘Komşuda var, Bizde de olsun’ düşüncesiyle kurulan veya kurulacak olan OSB’ler, yarar yerine büyük zararlara, milli servetin heba edilmesine sebep olacaktır. Bu sebeple, yöneticilerimizin bu konuda çok hassas davranmaya bir kez daha davet ediyorum ve büyük umutlar beklediğimiz OSB’lerin de erozyona uğratılmamasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 14:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?