5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Otistik Çocukları sevindiren haber

Otistik çocuklar ve aileleri Vilayetler Hizmet Birliği’nin Trabzon’da yapmayı planladığı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin yapımını heyecanla bekliyor.


Trabzon’da Şubat ayı sonunda yapılan Vilayetlere Hizmet Getirme Birliği toplantısında Doğu Karadeniz Bölgesi’ni kapsayacak bölgesel nitelikte Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi yapılmasına karar verilmesi otistik çocuklar ve ailelerini sevindirdi.


Birliğin yönetim kurulu üyesi olan Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın gayretleri ile Trabzon’a kazandırılacak olan merkezde eğitim görecek olan otistik çocuklar, vali amcalarının resimlerini de ellerinden düşürmüyor. Şuan için kendileri için düzenlenen geçici merkezde eğitim alan çocuklar, vali amcalarını çok sevdiklerini söylüyorlar.


Öte yandan 28 öğrencisi olan okul Trabzon ve yöresinin ihtiyacını karşılayamazken, Karadeniz Bölgesi’nde sadece Samsun’da özel bir okul muhteviyatında otistik çocuklar eğitim merkezi bulunuyor. Trabzon’daki geçiçi eğitim binasın ihtiyacı karşılamadığı için 60 öğrenci sırada bekliyor. Şana’da yapılacak olan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi tamamlandığında Trabzon önemli bir açığını da kapatmış olacak.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 17:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?