5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Oyuncuların Trabzon'a borcu var

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, yaşanan puan kayıplarına rağmen Trabzonspor'un zirvede olma arzusunun sekteye uğramadığını belirterek ligde ve Fortis Türkiye Kupası'nda sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.


Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Sportif Direktör Ünal Karaman, Teknik Direktör Hugo Broos ve yardımcıları, İdari Menejer Caner Cuvalcıoğlu ile birlikte Trabzonspor içinde bulunduğu durum hakkında bir değerlendirme yaptıklarını belirtti. Takımın daha olumlu olabilmesi için "Neler yapabiliriz, ne katkı sağlayabiliriz" şeklinde değerlendirmede bulunduklarını belirten Hacısalihoğlu, "Trabzonspor'un daha iyi olabilmesi için neler yapabiliriz diye bir takım tespitler yaptık. Bunlara uygulamaya
çalışacağız. 15 günlük Milli Takım arası Trabzonspor'a faydasının olacağını düşünüyorum. Bunun sonunda da Trabzonspor lige Sivasspor maçında kaldığı noktadan devam eder. Yaşadığı puan kayıplarını da telafi eder. Oyuncuların bu konuda Trabzon halkına borçları var" dedi.


Lider ile aralarında 8 puan bulunmasına rağmen zirvede olma hedeflerinin sekteye uğramadığını belirten Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:
"Ligin çok başı Trabzonspor geçen yılda geriye düştüğü üst sıralara çıktığı zamanlarda oldu. Yaşanan puan kayıplarına rağmen Trabzonspor'un zirvede olma anlayışı, arzusu sekteye uğramadı diye düşünüyorum. Ligde ve Fortis Türkiye Kupası'nda başarılı olmak istiyoruz. Arzu edilen hedeflerin yakalanması için Trabzonspor sonuna kadar mücadele edecektir. Taraftarlarımızın daha bilinçli bir şekilde takımlarına destek olması gerekiyor. Cüzi miktarlarla yaptığımız transferleri çok yüksek, kulübü çok büyük
borçlara sokulduğu şeklinde yapılan değerlendirmeler karşılığında , Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın onlarca katı yaptığı transferlerle oluşturduğu takımlarla yarışıyoruz. Bu telkinleri bu eleştirileri yaparken bu ekonomik değerleri de hiç akıldan çıkarmamalıyız."
Trabzonspor'un hücum oyuncuları Gökhan Ünal ve Umut Bulut'a haksızlık yapıldığını belirten Hacısalihoğlu, "Trabzonspor'un forvetlerine haksızlık yapılıyor. Böyle yaparsak ileri uçta sıkıntı yaşarız. Daha 70. dakikada kadroda olmayan bir oyuncu için tezahürat yapılırsa, tekli oynadığı zaman başka ikili oynadığı zaman başka türlü telkinlerde bulunursak gayet tabi elimizdeki değerleri de değersiz hale getiririz. Bunlar doğru hadiseler değil" şeklinde konuştu.


"SANKİ TARAFTARIN TRABZONSPOR'A BİR TEPKİSİ VAR
Trabzonspor'da geçtiğimiz yıl forma giyen Hüseyin Çimşir'e yuhalayan taraftarın aynı Hüseyin'e Bursaspor forması giyerken alkışladığını belirten Hacısalihoğlu, "Trabzonspor'da geçen yıl futbol oynayan son derece kişilikli, son derece iyi bir Trabzonsporlu olan Hüseyin için burada yapılanları hepimiz hatırlıyoruz. Şimdi Hüseyin Çimşir, Trabzonspor'dan ayrılıp Bursaspor 'da profesyonel yaşantısını sürdürüyor. Hüseyin'in Trabzonspor taraftarı tarafından sevilmesi güzel bir hadise ama Hüseyin buradayken
Bordo-mavili formayı giydiği dönemde sevmiyorlar. Yeşil-beyazlı formayı giydiği zaman seviyorlar. O zaman bu sevgi ve tepki Hüseyin'e değil. Trabzonspor'a bir tepki göstermek istiyorlar. Taraftarlar aynı Hüseyin'i Trabzonspor forması giyerken yuhalıyorlar. Aynı Hüseyin'i Bursaspor formasıyla alkışlıyorlar. Keza Tayfun Cora, Kayserispor'da oynadığı dönemde Trabzon'a geldiğinde alkışlıyorlar. Trabzonspor forması giyerken daha maça girmeden yuhalıyorlar. Barış Memiş maçta 10 dakikasını doldurmadan aynı şekilde
yuhalanıyor. Bir yandan da takımdaki 61 numara formalı oyuncuları artıralım diyoruz. Trabzonsporluluk ruhu artıralım diyoruz. Bazen neyi istediğimizi, neyi sevip-neyi sevmememiz gerektiği konusunda kargaşa yaşıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 13:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?