5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Özak Ligi değerlendirdi

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, bu sezon enterasan bir lig yaşandığını belirterek şampiyonluk puanının aşağı düştüğünü söyledi.
Memleketi Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi'nde bir dizi açılışa katılan Bakan Özak, Süper Lig'i değerlendirdi.
Ligin kaliteli yada kalitesiz olduğunu medyanın tartışması gerektiğini ifade eden Bakan Özak, iyi ve şaibesiz bir lig yaşandığını ifade ederek, "Bu sene enteresan bir lig yaşıyoruz. Ne şampiyon belli ne de düşen takım. Ligin kaliteli veya kalitesiz oluşunu medyanın tartışması lazım. Şampiyonluk puanı aşağı düştü. İyi olan taraf, hem Trabzonspor'un hem Sivasspor'un iyi mücadele etmiş olması oldu. Trabzonspor da, Sivaspor da bana göre bu sezon başarılı olmuştur. Önemli olan bu kalitenin Milli Takım'a
yansımasıdır. Ancak bu konuda kulüplerimizin biraz daha katkıda bulunması lazım. İyi ve şaibesiz, temiz bir lig olması. Hakemlerimizin az hata yapması sevindirici. İnşallah ileride her şey daha güzel olur" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu ile Spor Bakanlığı'nın ilişkisinin FIFA ve UEFA'nın talebi doğrultusunda düzenlendiğini kaydeden Bakan Özak, "Futbol Federasyonu, gözetim ve denetim dahil tek başına artık özerk bir kuruluş oldu. Bizi sevindiren bu. Siyaset, futbola hizmet edebilir ancak müdahale etmemeli" diye konuştu.
Bakan Faruk Nafiz Özak, açılışların ardından üniversitede öğrencilerle bol bol sohbet edip, kendileriyle hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?