30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Özak temel atma ve açılışlara katıldı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, AK Parti iktidarında KÖYDES projeleri ile köylerin birer şantiye haline döndüğünü söyledi.
Bakan Özak, seçim çalışmaları için geldiği Trabzon'da bazı temel atma ve açılış törenlerine katıldı.

Özak, ilk olarak AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ile birlikte Köprübaşı ilçesinde içme suyu tesislerini ardından yapımı 15 yıldır devam eden Sürmene-Köprübaşı kara yolunu hizmete açtı. Burada konuşan Özak, KÖYDES projeleri ile köylerin birer şantiyeye döndüğünü belirterek "Yolun medeniyet olduğunu biliyoruz. Bizden önce 79 yılda 6100 kilometre yol yapıldı. Biz ise 4,5 yılda 6600 kilometre duble yol yaptık. Kazalar azaldı" dedi.

Özak, konuşmasında çağdaşlık konusunda açıklamalarda bulundu. Çağdaşlığın Karadeniz Sahil Yolu'nda insanlarımıza rahat yolculuk ettirebilmek olduğunu anlatan Özak, şöyle konuştu: "Çağdaşlık, istediğin hastaneye gidip tedavi olmak ve istediğin eczaneden ilaç alabilmektir. Çağdaşlık, 112 Acil Yardım ambulanslarında ücretsiz taşınabilmektir, Çağdaşlık, TOKİ'nin dar gelirlileri 300 YTL'den ev sahibi yapmasıdır. Çağdaşlık, doğalgazı getirebilmektir. Biz iktidara geldiğimizde 7 ilde olan doğalgaz şimdi 43 ilde var. Çocuklarımız internetle birlikte dünyayla iletişimi kurabiliyor. Milli eğitime 7 katrilyonluk bir bütçe ayrılıyordu. Şimdi ise 21 katrilyonluk bir rakam ayrılıyor."
Kendilerini 'gerçek Atatürkçü' olarak tanımlayan Özak, Atatürk'ün "Gittiğim her yerde benden iki şey istediler. Biri okul diğeri yol" sözünü hatırlatarak en fazla okul ve yolun kendi iktidarları döneminde yapıldığını söyledi.

Muhalefeti eleştiren Özak, şunları söyledi: "Geçmişte paramızın sonunda 6 sıfır vardı. Paramız, şimdi Atatürk'ün dönemindeki değerine geldi. Milliyetçilik bunları yapabilmektir. Milliyetçilik, yıkılan Mostar Köprüsü'nü 40 milyon dolar vererek yapabilmek, Osmanlı eserlerini ihya edebilmektir. Milliyetçilik, 200 milyon insana liderlik yapabilmektir. Orta Asya'ya en az 8 kez giden bir Başbakanımız var. Orta Asya'ya hiç gitmeyen insanlarımız milliyetçi olamaz."

Gazetecilerin sorusu üzerine 2007 mahsulü fındık fiyatlarını da değerlendiren Özak, verilen fiyatın hem üreticiyi hem de ihracatçıyı memnun ettiğini söyledi. Açıklanan fiyat için Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden Özak, şöyle konuştu: "Biz fındıkla ilgili söyleyeceğimizi söyledik. Artık vatandaşın söyleyeceklerini bekliyoruz. Cumhuriyet tarihinde dolar olarak da YTL olarak da fındığa en yüksek fiyatı biz verdik."

Arsin Spor Salonu ve Yeşilyalı İbn-i Sina İlköğretim Okulu'nu açan Bakan Özak'ın spor salonu açılışında basketbol topuyla yaptığı futbol gösterisi çevresindekilerden alkış aldı. Bakan Özak, Arsin Belediyesi tarafından yeni alınan araçların hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törene de katıldıktan sonra son olarak Arsin, Yomra ve Araklı ilçelerinde toplam 24 köye içme suyu getirecek tesisin temel atma törenine katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 19:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?