5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Özak Yanık ünitesini açtı

BAKAN ÖZAK TRABZON'DA

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, memleketi Trabzon'da bugün açılışlara katıldı.

İlk olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ndeki Yanık Merkezi’nin açılışına katılan Bakan Özak, burada Hastane Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den bilgi aldı. Başhekim Özlü, hizmete giren yanık ünitesinin yoğun bakım koşullarında yanıklı hastalara hizmet vereceğini ifade ederek "KTÜ Farabi Hastanesi KTÜ Tıp Fakültesi’nin Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kurulmuş, aynı zamanda yaklaşık 750 yatağı, 50 polikliniği, 75 yoğun bakım yatağıyla 2 milyonu aşan tüm Doğu Karadeniz Bölge halkına 3. basamak referans hastanesi olarak hizmet veren bir merkez konumundadır. Yeni açılacak olan KTÜ Yanık Ünitesi, 8 yataklı, yoğun bakım koşullarında yanıklı hastalara hizmet verecek, hepa filtresi, antibakteriyel boya ve döşemeleriyle modern bir tedavi birimidir. Bu ünite, yanık hastalarının her türlü tıbbı bakım ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlanmıştır. Hastaların temizlik, bakım ve banyoları için uygun alan ve donanım içermektedir. Hastalara burada en iyi tedaviler uygulanacaktır” dedi.

“Genel cerrahi, ortopedi ve plastik cerrahi gibi branşlar yanık hastalarının tedavilerini koordineli bir biçimde gerçekleştireceklerdir” diyen Özlü “Yine bu hastaların tedavilerinde gereksinim duyulan psikiyatri ve rehabilitasyon konularında ilgili anabilim dallarında destek alınacaktır. Yanık ünitesinin ihtiyaçlarına destek olacak modern bir ameliyathanemiz mevcuttur. Hastanemizin diğer teşhis ve tedavi üniteleri ile laboratuvarları da yanık ünitesindeki hastaların tıbbı bakımlarında gereken desteği vereceklerdir. İhalesi gerçekleştirilmek üzere olan yeni ameliyathanemiz içerisinde yanık hastaları içinde özel bir ameliyathane birimi oluşturulacaktır. Bu ünitenin hizmete girmesiyle bölgemizde her türlü hastaların başka illere, büyük merkezlere taşınması gereksinimi ortadan kalkmaktadır" diye konuştu.

Bakan Faruk Nafiz Özak ise yanık merkezinin hayırlı olması dileğinde bulunurken, artık bu tür yanıkların Trabzon'da tedavi edilmesinin bölgenin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Ardından Sanat Sokağı’nda lösemili çocuklar yararına düzenlenen kermese katılan Özak, 200 TL bağışta bulundu. Burada çocuklara simit ikram eden ve vatandaşlarla sohbet eden Özak, daha sonra beraberindeki AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Vali Dr. Recep Kızılcık, Sağlık İl Müdürü Halit Çınarka ile birlikte Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin açılışına katıldı. Burada hastaneyi gezen ve hastaları ziyaret ederek çiçek veren Bakan Özak, daha sonra hastaneden ayrıldı.

BAKAN ÖZAK TRABZON'DA
BAKAN ÖZAK TRABZON'DA
BAKAN ÖZAK TRABZON'DA
BAKAN ÖZAK TRABZON'DA
BAKAN ÖZAK TRABZON'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 14:58:00
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 19:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?