5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Özak'tan CHP'li Başkan'a eleştiri

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti iktidarında Trabzon’a Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının ve hizmetlerinin yapıldığını buna karşın CHP’li Trabzon Belediyesi’nin 5 yılda neredeyse hiçbir şey yapmadığını ve iktidarın hizmetlerini sahiplendiğini söyledi.


AK Parti Trabzon merkez Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi üyeliği ve İl Genel Meclisi üyeliği için aday olanlar, Zorlu Grand Otel’de düzenlenen programla tanıtıldı. Tanıtım törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, İl Başkanı Muhammet Balta, adaylar ile çok sayıda partili katıldı.


Törende konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye yönetimini eleştirdi. AK Parti iktidarında Trabzon’a Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının ve hizmetlerinin yapıldığını buna karşın CHP’li Trabzon Belediyesi’nin 5 yılda kente neredeyse hiçbir şey yapılmadığını kaydeden Bakan Özak, “AK Partili bir Bakan olarak değil de Trabzonlu bir vatandaş olarak konuşuyorum. Yozgat’ın bir kazasında bile Trabzon’dan daha çok hizmet yapılmış. Manisa’yı, Denizli’yi, Isparta’yı hiç söylemiyorum. Bu son derece üzücü bir tablodur. Trabzon’un 5 yılı kayıptır. Trabzon Belediyesi iktidarın hizmetlerini sahipleniyor ama toplum artık bunu yutmuyor. Mevcut Belediye Başkanı 5 yıl önce ne dedi, 5 yılda ne yaptı, ne yapamadı, biz ise ne dedik, ne yaptık, bunların hepsini ilerleyen günlerde ortaya koyacağız” dedi.
Trabzon Belediyesi’nin 30 Mart sabahı AK Partili bir belediye başkanı tarafından yönetileceğini belirten Bakan Özak, “Korkunun ecele faydası yok” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ GÖKTAŞ: “TRABZON’UN GÜLEN YÜZÜ DEĞİL, TRABZON’U GÜLDÜRECEK BAŞKAN İSTİYORUZ”

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş da konuşmasında Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nu eleştirdi. Belediye başkanının halkla iyi diyalog kurmasının önemli olduğunu ama asıl önemli olanın hizmet etmek olduğunun altını çizen Göktaş, “Biz Trabzon’un gülen yüzü değil, Trabzon’u güldüren bir belediye başkanı istiyoruz. Biz Trabzon Belediyesi’ni kazanınca şehri yeniden inşa edeceğiz, marka şehir yapacağız” dedi.
Göktaş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyesi bazı kadınların Trabzon dışından gelerek kapı kapı dolaştığını ve Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’na destek istediğini dile getirerek AK Partili kadınların da seçime kadar sıkı bir çalışma yapmasını istedi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÜMRÜKÇÜOĞLU: “BU İŞ BİR VİZYON VE MİSYON İŞİDİR”

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 5 yıl sonra çehresi değişmiş bir Trabzon vaat etti. Belediye Başkanı Canalioğlu’nu ‘ufuksuz’ olarak tanımlayan Gümrükçüoğlu, “Eğer Trabzon Belediyesi çalışmış olsaydı, ortada hizmetleri olurdu. Ama yok. Bu iş bir vizyon ve misyon meselesidir. Önümüzdeki seçimde sadece Belediye Başkanı seçmeyeceğiz, aynı zamanda Trabzon’un geleceğini oylayacağız. Ya Trabzon’un gelecek 50 yılını kurtaracağız ya da şehrin önü kapanacaktır” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Meclisi üyeliği ve İl Genel Meclisi üyeliği için aday olanlar sahneye çıkarak gövde gösterisi yaptı.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 19:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?