2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Özürlü vatandaşlardan 'çuvallı' protesto

Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Murat Akdeniz, hükümetin kendilerine seçimden önce verdiği sözleri tutmamasını, üyelerle birlikte kafalarına çuval geçirerek protesto etti.

Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla bugün Atatürk Alanı’ndaki Meydan Parkı’nda bir açıklama yapan Murat Akdeniz, Devlet İstatistik Enstitüsü’nün (DİE) verilerine göre, ülkede yaklaşık 9 milyon kişinin sakat olduğu ancak bunların toplum içerisinde, okulda, işyerinde kamu alanlarında görünmediğini söyledi.

 3 Kasım Seçimleri öncesinde bütün siyasi partilerin kendilerine önemli sözler verdiğini kaydeden Akdeniz, "Bu partilerin içerisinde en çok AKP vaatte bulundu. ’Bizim iktidarımızda yaşam kaliteniz yükselecek, sosyal devlet sizi kimseye muhtaç etmeyecek, sakatların eğitim ve istihdam sorunlarına çözüm getirilecek’ gibi sözler verdiler. Ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen dağ fare doğurdu. Sayın Başbakan sakat çocuğu için iş isteyen bir anneyi azarlayarak ’önce sağlam çocuğuna iş iste!’ dedi" diye konuştu.

"Amerikan askerlerinin hükümetin başına çuval geçirdikleri gibi hükümet de bizlere verdiği sözleri tutmayarak bizim başımıza çuval geçirmiştir" diyen Akdeniz, dernek üyeleri ile birlikte çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında kafalarına un çuvalı geçirerek bir süre bekledi. Daha sonra kafalarındaki çuvalları çıkaran dernek üyeleri bir süre üzerlerini temizlemek için uğraştı. Eylemin sonunda hükümetin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle popülizm yaparak Özürlüler Yasası’nı meclis gündemine koyduğunu belirterek, içi boş yasa değil ve kendi hazırladıkları yasanın dikkate alınmasını istedi.

trabzon
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 13:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?