1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Özürlüler öfkeli

Özürlü vatandaşların 3 ayda bir aldıkları 180 YTL’lik maaşla Türkiye şartlarında insanca bir yaşam sürdürülmesinin mümkün olmadığı belirtilerek, hükümetten bu konuda düzenleme yapılması istendi.

Özürlü vatandaşlar adına Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir açıklama yapan Zafer Özkan, Türkiye’de 8 milyona yakın özürlü vatandaşın bulunduğu ancak bu insanlara yönelik sağlıklı politikalar üretilemediğini belirterek, hükümetin hazırladığı Özürlüler Yasası’nın da beklentilerine cevap vermekten uzak olduğunu söyledi.

Hükümetten en büyük beklentilerinin 3 ayda bir aldıkları sakatlık aylığının, ayda bir verilerek insanca yaşanabilecek bir standarda getirilmesi olduğunu kaydeden Özkan, "Şu anda elimize 3 ayda bir 180 YTL geçiyor. Türkiye şartlarında bu paranın hiçbir kıymeti yoktur, bu maaşla insanca bir yaşam sürdürülmesi mümkün değildir. Özürlü vatandaşların insan yerine konulup yaşayabilmeleri, ailelerine bağımlı ve topluma yük olarak onur kırıcı bir psikolojiye sürüklenmemeleri için hükümetten bir isteğimiz var. Şu anda mecliste olan ancak içinde sakat maaşlarına dair bir düzenleme getirilmeyen Özürlüler Yasası’na yeni bir madde eklenerek bu maaşın ayda bir verilmesi ve miktarının da insanca bir yaşamın sürdürülebileceği bir seviyeye getirilmesidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 18:59:17
Güncelleme :27 Mart 2005 Pazar 17:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?