6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

P&G Türkiye sponsor oldu

P&G TÜRKİYE, TRABZON 2011 AVRUPA GENÇLİK OLİMPİK OYUNLARI'NIN RESMİ SPONSORU OLDU

Türkiye'nin Olimpiyat düzeyindeki ilk spor organizasyonu olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın resmi sponsoru olan P&G Türkiye, organizasyona katılan sporculara ve gönüllülere destek veriyor.

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve EYOF 2011 Trabzon Genel Koordinatörü Nihat Doker'in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, Trabzon'da başlattıkları Olimpiyat desteğinin global düzeyde de süreceği bilgisini verdi.

"Bugün ve gelecek nesiller" için dünya tüketicilerinin yaşamlarını iyileştirmek amacıyla çalışan P&G, çocukların, gençlerin ve ailelerinin yanında olmaya devam ediyor. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nı destekleyen P&G Türkiye, bu kapsamda sporcuların yaşamlarını iyileştirecek bir sponsorluğa imza attı. 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na 44 ülkeden 4 bine yakın sporcu katıldı.

Yarışmaları izlemek için Trabzon'a gelen P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, düzenlenen basın toplantısında organizasyonun ve Olimpiyat ruhunun önemine dikkat çekti. 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın gençlere spor sevgisini aşıladığı ve spor yapma fırsatı sunduğu için çok önemli bir misyon üstlendiğini belirtti.

Sporu ve gelecek nesilleri desteklemenin P&G için çok önemli bir ilham kaynağı olduğunu dile getiren Saffet Karpat, önümüzdeki dönemde daha büyük spor organizasyonlarını destekleyeceklerinin de mesajını verdi. Karpat, sözlerine şöyle devam etti:

"Tam 1 yıl önce P&G olarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile daha çok sayıda yaşamı iyileştirmek için geniş erişimli bir ortaklığa imza attık. Global düzeyde gerçekleşen sponsorluğumuz ile Londra 2012'den başlamak üzere önümüzdeki 5 Olimpiyat oyunları süresince sporcuların ve onları bugünlere getiren ailelerinin destekçisi olacağız. Olimpiyatlara verdiğimiz uluslararası desteğin ilk adımını Türkiye'de atarak toplumda Olimpiyat bilincinin gelişimine katkı sağlama fırsatı yakaladığımız için çok

mutluyuz. 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na katılan 4 bine yakın sporcunun kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılamak için sunduğumuz binlerce ürün desteği ile sporcularımızın zorlu yarışmalara hazırlanmasına katkıda bulunmaktan dolayı çok gururluyuz."

Ülkemizde Olimpiyat bayrağının dalgalanması adına çok önemli işlere imza atan Trabzon ili yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür eden EYOF (Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları) 2011 Trabzon Genel Koordinatörü Nihat Doker konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye'de gerçekleştirilen ilk olimpik organizasyona sponsor olan markalarımıza teşekkür ederiz. Destekleriyle organizasyonumuzu renklendirdiler. Her biri kendi sektörlerinde önemli olan bu kurumların, EYOF 2011'den sonra da Türk sporuna ve olimpik harekete desteklerinin sürmesini temenni ediyoruz.

"Türkiye 2007 Temmuz ayında Trabzon ili 1.Karadeniz Oyunları gibi yeni ve büyük uluslararası organizasyonla Karadeniz coğrafyasını birleştirmişti. Şimdi de, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile Türkiye'de ilk olimpiyat bayrağını dalgalandıran şehir olarak tarihe geçiyor. Trabzon gibi bizler de sporda "Hayal bunlar" diyeceğimiz birçok organizasyonu Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi başta olmak üzere devletimizin verdiği destekle düzenleyerek, dünyayı evimize konuk etmenin haklı gururunu

yaşıyoruz. Türkiye bugüne kadar düzenlenmiş en görkemli Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nı yapıyor. EYOF 2011 büyükler olimpiyatı yolunda önemli bir adımdır."

Türkiye'de ilk kez düzenlenen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın yeni organizasyonlar için öncü rol üstlendiğini vurgulayan TMOK (Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener Trabzon'da Türk spor tarihinde bir ilki hep birlikte yaşıyor olmanın mutluluğu ve gururu içerisinde olduklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon'da gerçekleştirmekte olduğumuz 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın bu bağlamda ayrı bir önemi ve anlamı var. Cumhuriyet tarihimizi ve öncesini kapsayan süreçte Olimpiyat Bayrağı ilk kez topraklarımızda, Trabzon'da dalgalanıyor. Devletin büyük desteği, tüm birimlerin birlik ve dayanışması ile sürdürülen beş yıllık yoğun çalışma dönemi sonunda Trabzon farklılaşan çehresi ve mükemmel tesisleriyle örnek bir spor kenti oldu. Geçtiğimiz Pazar günü başlayan ve önümüzdeki Pazar noktalanacak 'Gençlik

Olimpiyatı' Türkiye'nin dev spor yatırımları ve organizasyonları konusunda neler yapabileceğinin somut bir örneğidir."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 13:12:01
Güncelleme :27 Temmuz 2011 Çarşamba 13:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?