5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Pazarcı esnafının tepkisi sürüyor

AVRASYA PAZARI ESNAFININ BELEDİYEYE TEPKİSİ SÜRÜYOR

Avrasya Pazarı esnafının belediyeye tepkisi sürüyor. Pazarda bulunan 2 iş yerini boşaltmaya gelen belediye ekiplerine tepki için Avrasya Pazarı’nın kapılarını kapayan esnaf, polisin araya girmesi ile birlikte kapılar açarak iş yerlerini boşalttı.

Sabah saatlerinde Avrasya Pazarı’na gelen Belediye ekipleri ve çok sayıda polis tahliye kararı verilen iki dükkanı boşaltmak isteyince esnaf ile polisler arasında gerginlik yaşandı.

Tahliyeyi protesto eden esnaf Avrasya Pazarı’nın dış kapılarını kapadı. Trabzon Avrasya Pazarı Esnafları Koruma Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci, yapılanların tamamen adaletsiz olduğunu söyleyerek belediye yetkililerine tepki gösterdi. Polisin araya girmesi ile birlikte kapıları açan esnaf Belediyeye yürümek istedi ancak polisin izin vermemesi ve araya girmesi ile birlikte yürüyüş yapılmadı.

Tahliye kararı verilen dükkanlar daha sonra gerginlik büyümeden boşaltılırken, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak'a anahtarları teslim edildi. Muzaffer Beşinci, duruma tepkilerinin süreceğini ifade ederek “Bunun arkasında biz kalmayacağız. Biz hukuksal bütün işlemleri başlatıp kanuni haklarımızı yeniden geri alacağız” dedi.

AVRASYA PAZARI ESNAFININ BELEDİYEYE TEPKİSİ SÜRÜYOR
AVRASYA PAZARI ESNAFININ BELEDİYEYE TEPKİSİ SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 15:06:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 18:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?