30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Pelitlispor'un başı çok dertli

Yasin Hayal'in bir zamanlar top koşturduğu klübün maçlarında şimdi ''Katil kaç numara'', ''Bombacı nerde'' sloganları atılıyor.

Trabzon Amatör Küme'de mücadele eden Yeni Pelitlispor'un Başkanı Alaattin Aydın, Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi olayının katil zanlısı Ogün Samast ve azmettiricisi olduğu iddia edilen Yasin Hayal'in kulüplerinde forma giydikleri dönemde hiçbir olaya adlarının karışmadığını söyledi.

Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Hrant Dink'in menfur bir saldırı sonucu öldürülmesinden son derece üzüntü duyduklarını ifade etti.

Bu olay nedeniyle Yeni Pelitlispor Yönetim Kurulu olarak bazı yayın organlarında çıkan haberlerde son derece rencide edildiklerini belirten Aydın, ''Biz kulüp olarak hiçbir spor tesisinin olmadığı Pelitli'de tüm olumsuz koşullara rağmen gençlerimize spor yaptırmak için özverili bir yaklaşımla varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Öncelikle bunun bilinmesini istiyoruz'' dedi.

Kulübe kayıtla 120 lisanlı sporcularının bulunduğunu ve spor yapmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

''Bu üzücü olayda azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yasin Hayal, beldemizde ikamet eden gençlerden biridir. Yasin, bizde futbol oynamak için istekte bulunmuştur. Biz de bu talebi uygun görerek bu genci futbola kazandırmak istedik. Nitekim Yasin Hayal'in, kulübümüzde forma giydiği 2005-2006 sezonunda 7 ay gibi uzun süre içerisinde kulübümüze leke getirecek hiçbir hareketi olmamıştır. Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast ise 2004-2005 sezonunda kulübümüzde yıldızlar kategorisinde 6-7 maçta forma giymiş ve futbolu kendiliğinden bırakmıştır. Ogün de kulübümüzün forması altında bulunduğu süre içerisinde hiçbir olaya karışmamıştır.''

Olayın gerçekleşmisinin ardından Yavuz Selim Sahası'nda çıktıkları ilk maçta ''Katil kaç numara'', ''Bombacı nerde'' gibi sloganlara maruz kaldıklarını ve bunun sahadaki sporcularını üzdüğünü belirten Aydın, bazı velilerin de çocuklarını takımlarından geri alma girişimlerinde bulunduğunu ve idman yaptıkları sahaların da yüzlerine kapandığını belirtti.

-''İNTERNET SİTESİ BİLGİMİZ DIŞINDA YAPILMIŞTIR''-

''Bizim bilgimiz dışında yapılan internet sitesindeki yazıları bile bizlerin bilgisi dahilinde yazıldığı mesajı verilerek son derece vahim bir tablo ortaya konulmaktadır'' diyen Aydın, şunları söyledi:

''Yönetim kurulu olarak, böyle bir sitenin varlığından olay gününden sonra haberimiz olmuştur. Bu yayının durdurulması için gerekli hukuk süreci araştırıyoruz. Yani site tamamen bilgimiz dışında yapılmıştır ve adı Pelitlispor olarak kullanılmıştır. Oysa bizim kulübümüzün adı Yeni Pelitlispor'dur. Ülkemizde yaşayan her vatandaş, nasıl bayrağını, milletini ve vatanının bütünlüğünü seviyorsa, bizler de aynı duyguları taşıyor ve bu gibi olayların ülkemizde ve Trabzon'da tekrarlanmamasını diliyoruz.''

Aydın, bir gazetecinin, ''Eski sporcularınız cezalarını çektikten sonra futbol oynamak için size başvursa ne yaparsınız'' şeklindeki sorusu üzerine de, ''Cezasını çeksin, gelip istekse bulunsun, yine onları alırız. Dışlamak daha kötü olur'' yanıtını verdi.


aa
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 16:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?