30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

PKK'ya lanet yağdı

Trabzon'da, sivil toplum kuruluşlarının öncülük ettiği 'Teröre Lanet' mitingine katılan binlerce kişi terör örgütünü lanetledi.

Hakkari'de bölücü örgüt tarafından 12 askerin şehit edilmesi Trabzon'da yapılan mitingle kınanırken terör örgütüne lanet yağdı. Şehirdeki sivil toplum kuruşlarının çağrısıyla öğle saatlerinde Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla bölücü örgüt aleyhinde sloganlar attı. Atatürk Anıtı önünde yapılan açıklamayı okuyan Türk Eğitim Sen Trabzon Şubesi Başkanı Coşkun Dilber, vatanın varlığına, devletin birliğine, milletin bütünlüğüne ve dirliğine kast eden terör örgütünü şiddetle lanetlediklerini söyledi.

Son bir ay içinde bu uğurda şehit olan 32 Mehmetçiği saygıyla andıklarını anlatan Dilber, oynanan çeşitli oyunlara rağmen Türk devleti ve milletinin bu oyunları ve fitneyi bastıracak güce de sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Biz Trabzon'daki sivil toplum örgütleri ve Türk Milletinin fertleri olarak tarihimizden aldığımız cesaret ve damarlarımızdaki asil kandan gelen kuvvetle tüm dünyaya haykırıyor ve diyoruz ki; gelecek bin yıllarda da buradayız. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun, milletimizin başı sağ olsun. Hepimiz Mehmetçiğiz."

Çok sayıda öğrencinin katıldığı mitingde, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz' sloganları atıldı.

Öte yandan miting esnasında bir vatandaş silahıyla havaya ateş ederken güvenlik güçleri tarafından miting alanından uzaklaştırıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 15:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat garga IP: 85.99.55.xxx Tarih : 26.10.2007 15:48:57

aponun p....... yıldıramaz bızleri trabzonlumak olmak ayrıcalıktır...