5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

'Polemik değil çözüm lazım'

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Türkiye’nin belli başlı sorunlarının sürekli polemik haline getirildiğini ve AK Parti haricinde kimsenin bu sorunları çözmek için elini taşın altına koymadığını söyledi.

Hazırlanan demokratik açılımın sadece Güneydoğu sorunuyla ilgili olmadığını ve Türkiye'nin meselesi olduğunu kaydeden Cumur, “Benimde, burada Trabzon'da yaşayan insanların da demokratik talepleri var. Buradaki insanlarında ekonomik anlamda sorunları var. Bunu tam Türkiye açısından düşünmemiz lazım. Sadece bu meseleyi bu bölgeye indirgememiz lazım. O zaman Türkiye'de yaşayan insanlara haksızlık etmiş oluruz. Bu konuların TBMM’de kapalı oturumda görüşülmesini neden istiyoruz, doğu ve güneydoğu bölgeleri acınır duruma getiriyoruz. Polemik haline getiriyoruz. Açık oturumda şimdi Kıbrıs sorunu tartışacağız sonra siyasi bir polemik haline gelecek. Bu sorunlar milli birlik sorunu olduğundan bu gibi meseleleri siyasi polemik meselesi etmeden halletmemiz lazım. Bu açılımlar Türkiye'nin kaybetmiş olduğu onca senelerini geri getirecek bir projedir. Bu projede herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor” dedi.

“Maalesef her konu Türkiye'de siyasi bir polemik haline getiriliyor” diyen Mustafa Cumhur "İstanbul'da sel oldu bu siyasi bir polemik haline getirildi. Türkiye'de ne yapılıyorsa siyasi bir polemik haline getirildi. Fındık bu bölgenin milli bir ürünüdür yıllarca siyasi polemiğe kurban gitti. Meclis’te bulunan Milletvekili arkadaşlarla karşılaştığımız yerlerde oturup konuştuğumuzda ülke meselelerinin çözülmesi gerektiğini ve çözüm önerilerini söylüyoruz. Ama maalesef Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kürsüde konuşurken bu arkadaşlar kendi tabanına vatandaşa mesaj verme anlamında Türkiye için önemli olan konularını böyle siyasi polemik haline getiriyorlar ve gündemden düşmesine yıpranmasına neden oluyorlar. Bu durumda Türkiye'nin yıllarını kaybediyor” diye konuştu.

Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur "Bakın biz Ermenistan'a neden ziyaretler yapamıyoruz. Neden yapmıyoruz! Yıllardır duruyor orda. Almanya, Fransa ticaret yapıyor. Irak ticaret yapıyor. Rusya ticaret yapıyor. Türkiye'ye gelince ticaret yok. Sınır kapısı kapalı neden kapalı! Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki var olan sorunları çözülmesi lazım. Orada bir Karabağ Sorunu var ve çözülmesi lazım. Sorunlar konuşularak çözülmesi lazım. Bunları biz mecliste konuşmamız lazım. Muhalefet partileri olarak ‘bu gibi sorunları görüşmek için bana gelme’ diyorsunuz. O zaman siz neden siyaset yapıyorsunuz? Siyaset çözüm üretme müessesesidir. O zaman siz kalın kitabı daha çok kalınlaştırıyorsunuz. Sizler iktidara talipseniz bu sorun kitabını daha az sayfalara indirmek sizin işinize yaramaz mı? ama maalesef Türkiye de bunlar polemik konusu yapılıyor” açıklamasını yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 10:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?