1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Profesöre infaz

KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadettin dün gece aracının içinde öldürüldü. Polis, Boztepe Mahallesi’nde çapraz ateşe tutularak, küçük oğlu Selçukhan Güner ile birlikte hayatını kaybeden KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadettin Güner’in cinayet zanlılarını bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, cinayetle ilgili açık bir ipucu bulunmadığını belirterek olayı çözmek için zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Gerekli açıklamanın, Valilik kanalıyla bir sonuç elde edilmesi halinde yapılacağını belirten Akyürek, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Edinilen bilgiye göre, olaydan sağ olarak kurtulan Prof. Dr. Saadettin Güner’in sınıf öğretmeni olan eşi Melek Güner’in silahlı saldırı sırasında aracın ön koltuğunda oturduğu ancak sıkılan kurşunların kucağında bulunan küçük oğlu Selçukhan Güner’e isabet etmesi sonucu hayatta kaldığı öğrenildi.

Profesyonel işi olarak nitelendirilen saldırının, Güner’in geçtiğimiz hafta içinde üyelik yaptığı bir alım satım ihale komisyonunda yaşanan tartışma nedeniyle yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, yakınları konunun her yönüyle araştırılmasını istiyor.

Saadettin Güner’in eşi Melek Güner’in cenaze töreni sırasında Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Gök için, "Sakın buraya gelmesin, ona hakkımı helal etmiyorum" diye bağırması, olayla ilgili dikkatlerin Gök’ün üzerine çevrilmesine neden oldu.

Ancak Prof. Dr. Gök’ün sadece Sadettin Gören’in 2 yıl önce hak ettiği profesörlük unvanını almasını geciktirdiği ve bu nedenle acılı eş tarafından Gök’e tepki gösterildiği öğrenildi. Prof. Dr. Gök’ün, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen tarafından görevden alınmasının gündemde olduğu da edinilen bilgiler arasında.

Öte yandan Prof. Dr. Saadettin Güner ve küçük oğlu Selçukhan Güner, Trabzon’un Maçka İlçesi’ne bağlı Akarsu Köyü’nde toprağa verildi. Köyde ikindi namazı sonrasında Güner ve oğlu için ayrı ayrı cenaze namazı kılınırken, namaz sonrası aile kabristanlığına yan yana defnedildiler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 19:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?