1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Protesto için çarmıha gerdiler

Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi üyeleri, Engelliler Yasası’nın TBMM’den çıkarak kanunlaşmamasını, 78 santimetre boyundaki İsmail Soylu isimli bir arkadaşlarını çarmıha gererek protesto etti.

Trabzon Atatürk Alanı’ndaki dernek lokalinde gerçekleştirilen ilginç eylemde konuşan Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Murat Akdeniz, her yıl olduğu gibi bu yıl da Özürlüler Haftası gelince hatırlandıklarını ancak hafta bittikten sonra kendilerini kimsenin arayıp sormadığını söyledi.

Akdeniz, "Siyasetçiler, engelli vatandaşların oyunu almak için onlarla birlikte poz veriyorlar. Oyu aldıktan sonra engellileri çarmıha geriyorlar. Engelliler şamar oğlanı değildir. Naylon fatura yasasını çıkartan Meclis, neden Engelliler Yasası’nı çıkartmıyor" diye konuştu.

Daha sonra dernek üyeleri, Engelliler Yasası’nın halen çıkartılmamasını 78 santimetre boyundaki İsmail Soylu (41) isimli cüce arkadaşlarını, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında dernek lokalinin önünde kollarından iple çarmıha gerilmiş şekilde bağlayarak protesto ettiler. İsmail Soylu, yaklaşık 15 dakika kadar asılı kaldıktan sonra aşağıya indirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:44:16
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?