30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Rahip Santoro anıldı

Trabzon'da, geçtiğimiz yıl 5 Şubat tarihinde İtalyan Santa Maria Katolik Kilisesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Rahip Andrea Santoro'nun ölüm yıldönümünde anıldı.

Törene katılmak için dün İstanbul'a gelen Papa'nın Roma Vikeri ve İtalyan Piskoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Camillo Ruini, Rahip Santoro'nun 80 yaşındaki annesi Maria Polselli, kız kardeşi Maddelana Santaro ile Türkiye'den heyete katılan Vatikan Büyükelçisi Mons, Antonio Lucibello, Anadolu Havarisi Episkoposu ve Vekili Lugli Padovese'nin aralarında bulunduğu heyet bugün sabah saatlerinde THY'ye ait tarifeli uçakla İstanbul'dan Trabzon'a geldi. 

Trabzon Havalimanı'nda kilise görevlileri tarafından karşılanan Papa'nın Roma Vikeri ve İtalyan Piskoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Camillo Ruini, ziyaretleriyle ilgili kısa bir açıklama yaptı. Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Ruini, "Türkiye'ye bir günlüğüne geldik. Türkiye-İtalya arasında çok önemli bir dostluk bağı var. Ben de bu nedenle buradayım. 1 sene önce Don Andrea Santoro bildiğiniz gibi burada vefat etti ve biz buraya onun için dua etmeye geldik. Ben Andrea Santoro'yu şahsen tanıyorum. Onu Türkiye'ye de ben göndermiştim. Geçen sene cenazesi İtalya'ya geldiğinde kendisi için düzenlenen törende ayini ben yönetmiştim. Umarım bu ziyaretimizle dostluğumuz daha da derinleştirir. Hep beraber gerçeği arayarak Allah'a daha da yakınlaşırız. Beni buraya kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi .Santa Maria Kilisesi Papazı Andrea Santoro’yu anmak için yapılan ayini İtalya Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Kardinal, Camillo Ruini yönetti. 

Santoro'nun kız kardeşi Maddelana Santaro ise, "Erkek kardeşimi anmak için buraya geldik. O İtalya'dan buraya diyalog kurmak için gelmişti. Umarım bu Müslümanlar'la Hıristiyanlar'ın birbirini sevmesine neden olur. Kardeşimi buraya 5-6 yıl önce kabul ettiğiniz için de teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Katil zanlısının ailesinden başsağlığı

Trabzon'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen rahip Andrea Santoro'nun katil zanlısı O.A'nın anne ve babası, Sancta Maria Kilisesi'ne gelerek, Santoro'nun ailesine baş sağlığı diledi.

O.A'nın annesi Necmiye A. ve babası Hikmet A, rahip Santoro'nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma ayininin düzenleneceği Sancta Maria Kilisesi'ne geldi. O.A'nın babası Hikmet A, kilise girişinde gazetecilere, Santoro'nun ailesine baş sağlığı dilemek için geldiklerini söyledi. 

Necmiye ve Hikmet A, İtalya Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Kardinal Camillo Ruini, Rahip Santoro'nun annesi Maria Polselli, kız kardeşleri Maddalena ve İmelda ile dayısı Antonello Polselli'nin bulunduğu odaya girdiler.

Yaklaşık 5 dakika kadar odada kalan Necmiye ve Hikmet A, daha sonra bir açıklama yapmadan kiliseden ayrıldı.




iha/aa
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 14:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?