30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Rakı davasında karar

Trabzon'da Tekel’e ait bir kamyon dolusu rakıyı yasadışı yollardan satmak ve satınalmak suçlarından 5,5 yıldır yargılanan 11 sanıktan 1’i 3 yıl hapis cezasına çarptırılırken, diğer sanıklara ise çeşitli cezalar verildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan 11 sanık katılmadı. Mahkeme heyeti sözkonusu bir kamyon dolusu rakıyı Tekirdağ Tekel Fabrikası’ndan Adana Tekel Başmüdürlüğü’ne teslim etmek üzere alan ancak sözkonusu teslimatı yapmayarak Murat K. isimli şahsa teslim eden şoför Abdulkadir Y.’nin "Hizmet nedeni ile güveni kötüye kullanmak ve kamu kuruluşunu zararar uğratmak” suçundan 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti aynı olayla ilgili olarak yargılanan 6 sanık için ‘Kamu davalarının zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasına’, 3 sanık için 5'er ay hapis cezası, 1 sanık için de beraat kararı verdi.

Tekirdağ Tekel Fabrikası'ndan Abdülkadir Y. isimli şoför tarafından Adana Tekel Başmüdürlüğü'ne teslim edilmek üzere 7 Haziran 2002 tarihinde alınan bin 600 koli Tekirdağ Rakısı sözkonusu adrese teslim edilmeyerek kaçırılmıştı. Rakıların Trabzon’un Akçaabat İlçesi'ne getirilerek kaçak yollardan pazarlamaya çalışılacağı ihbarını alan jandarma ekipleri, İstanbul ve Amasya illerinde 17 gün boyunca süren takip sonucu söz konusu 8 bin 500 şişe rakıyı Trabzon’un Düzköy İlçesi Çayırbağı Beldesi'nde bir depoda ele geçirmişti. Olayla ilgili olarak suça karıştıkları belirlenen 11 kişinin yargılamaları yaklaşık 5,5 yıldır sürüyordu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 18:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?