5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Rekabetin boyutu değişti

MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Sarı, günümüzde rekabetin ülkeler ve şirketler arasında değil şehirler arasında yaşandığını ve bu rekabette en önemli kurumların belediyeler ile ticaret ve sanayi odaları olduğunu söyledi.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) 14 Şubat günü yapılan ve Meslek Komiteleri üyeliklerinin belirlendiği seçimler ile 29 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni değerlendiren Sarı, tarihi öneme sahip bu iki seçimin Trabzon'un geleceğini şekillendireceğini anlattı.


TTSO seçimlerinin meslek komitelerinin sayısının artırılması ve meclise yeni yüzlerin girmesi açısından önemli olduğunu dile getiren Sarı, şöyle konuştu: "Seçimlere katılımın yüksek olması sevindirici bir gelişme olmuştur. Katılımın yüksek olması, insanların ticaretteki rekabetin artık şehirler arasında yapıldığı gerçeğini kavradığını, bu rekabette de en merkezi kurumların ticaret ve sanayi odaları olduğunun bilincine vardığını göstermiştir. Bu düşünce değişimi, mecliste de bir değişimi ortaya
çıkarmıştır. Bundan sonraki süreç Trabzon'un doğrularını ortak akılla ortaya koymayı, şehir adına katma değer oluşturmanın mücadelesini vermeyi gerektirmektedir."
TTSO Meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından önümüzdeki günlerde TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeliklerinin belirleneceğini hatırlatan Ahmet Sarı, Yönetim Kurulu Başkanlığı için isminin gündeme getirildiğini ancak kendisinin bu yönde bir talebi olmadığını anlattı.


Önemli olanın Trabzon'un doğruları ve ihtiyaçlarını ortaya koyacak ve bu doğrultuda çalışacak bir sistemin oluşturulması olduğunu anlatan Sarı,
"Bizim de bunun gerçekleşmesi için girişimlerimiz vardır. Ama önemli olan kişiler değil sistemdir ve bu sistemin işlemesidir" dedi.


Seçimin yapıldığı her ortamda rekabetin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Sarı, bu rekabetin kişisel sınırlara taşınmaması ve Trabzon sevdasının önüne geçmemesi gerektiğini söyledi.


TTSO yönetiminin şekilleneceği seçimler ile Trabzon Belediye Başkanı'nın seçileceği Mahalli İdareler Seçimleri'nin Trabzon için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirten Sarı, şunları söyledi: "Uluslararası rekabette işletmeler için üretim, ticaret, finansman ve rekabet ortamını sağlayan şehirlerin önemini giderek artmaktadır. Artık ekonominin itici gücü şehirlerdir. 21. yüzyılda rekabet, ülkeler ve şirketler arasında olduğu kadar belki de daha fazlasıyla şehirler arasında olacaktır. Bu rekabetin de iki
önemli ayağı var. Birincisi ticaret ve sanayi odaları diğeri belediyelerdir. Burada siyasi görüşler bir kenara bırakılarak şehirlerin geleceği için hep birlikte çalışılmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 17:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?