30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Renault'dan trafik eğitimi

Çocuklara yol güvenliği bilincini aşılamak için Renault ve Total'in birlikte sürdürdüğü ‘Sokakta İlk Adımlar Projesi’nin yeni uygulama yılı Trabzon’da açıldı.

Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi’nde projenin yeni hedeflerini paylaşmak ve projeyi uygulayacak tüm öğrencileri bilgilendirmek için düzenlenen toplantıya Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Total Türkiye’nin Genel Müdürü Muammer Ekim, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı’nın yanı sıra öğretmenlerle, öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yol güvenliği konusunda, kurumsal olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceklerini söyledi. ‘Sokakta İlk Adımlar Projesi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Aybar, “Çocuklarımızın yol güvenliğine ilişkin bilgi sahibi olması, yollarda kurallara uyan, trafikteki tehditlere karşı uyanık bireyler olması için başlattığımız bu proje 6 yaşına girdi. Geçen yıl 18 ilde uyguladığımız projemiz bu yıl 25 ile ulaşacak. Bu proje için 68 bin 708 kilometre yol katettik. Proje Koordinasyon ve İletişim Merkezi’ndeki arkadaşlarımız okullarımızın öğretmen ve müdürleriyle 10 bine yakın telefon görüşmesi yaptı. Bu süreçte projemizi pek çok etkinlik ve yarışmalarla da destekledik. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da Renault’un ‘Herkes İçin Güvenlik’ konsepti çerçevesindeki çalışmaları devam edecek” dedi.

TOTAL Genel Müdürü Muammer Ekim ise yaptığı konuşmada “Hepimizin geleceği olan Türk çocuklarının yetişmesine ve iyi birer trafik elçisi olmalarına önemli katkılarda bulunacağını umut ettiğimiz ‘Sokakta İlk Adımlar Projesi’ sayesinde, gelecek nesillerin trafikte bizlerden çok daha bilgili, saygılı ve duyarlı karayolu kullanıcıları olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise Türkiye'nin ve Trabzon’un en önemli sorunlarından birinin trafik sorunu olduğuna dikkat çekerek “O yüzden buradayız, onun için herkes bununla ilgileniyor. Bu proje şimdiden örnek projeler içinde yer alıyor. En önemli husus insana verilen eğitim, eğitim vererek insanı verimli hale getirmek gerekir. Bu projeye baktığımızda eğitim daha çok önem kazanıyor. Çok önemli bir proje, projenin katlanarak devam etmesini istiyoruz. İlimizdeki trafik sorununun çözümüne bu projenin katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı sonrası Trabzon Valisi Nuri Okutan ve Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı’ya plaket ve trafik seti verilirken, toplu resim çektirildi. Öte yandan sokakta İlk Adımlar Projesi ile Trabzon’daki 18 okulun, 54 şubesinde, bin 449 öğrenciye ulaşılacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 12:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?