30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Ro-Ro gemisinde can pazarı

Trabzon Limanı'ndan çarşamba günü demir alan Sierra Leone bandıralı 1583 grostonluk ‘Boztepe’ gemisi dün Rusya Federasyonu’nun Sochi Limanı'a ulaştı. Limana yanaşıp yükünü boşaltmak için açıkta beklemeye alınan ‘Boztepe’ gemisinde bu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

26 TIR, 7 CİP VAR

‘Boztepe’ gemisinin TIR garajında başlayan yangın, personelin müdahalesine karşın söndürlemedi. Patlamalarla genişleyen alevler, 575 ton narenciye, 50 ton mermer yüklü olan ‘Boztepe’ gemisinde bulunan 26 TIR ve 7 cipi sardı.

Limandan yardıma gelen kurtarma ekiplerince gemi mürettebatı ve araç sürücüleriyle yolcular tahliye edilirken, gemideki yangını söndürmek için Sochi Limanı'na ait 3 römorkör müdaha etti.



“TEK TESELLİMİZ CAN KAYBI YOK”

Gelişmeleri Trabzon'dan izlediklerini söyleyen Lider Denizcilik'in acente yetkilisi İbrahim Aydın, ‘Boztepe’ gemisinin Sochi Limanı'nın müsait olmaması nedeniyle iki gündür açıkta bekletildiğini söyledi.



Gemideki yangının sabaha karşı TIR garajında başladığını öğrendiklerini belirten Aydın, “Tek sellimiz can kaybı olmaması. Mürettebat ve yolcular limana çıkartıldı. Römorkörler yangını söndürmek için müdahale ediyor. Gelişmeleri izliyoruz” dedi.



Osman ŞİŞKO/ (DHA)/hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 14:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?