30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Roth'a neden mektup yazdılar?

Önce Karadenizliler yazdı Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth'a, "Sürmene Çamburnu'nu çöplük yapıyorlar" diye. O da, "Lütfen yapmayın" diye Erdoğan'a mektup gönderdi. Mektubu görünce şaşıran Erdoğan da, Çevre Bakanı Pepe'ye sordu: "Osman bu ne?"

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth'tan gelen bir mektupla şaşkınlık geçirdi. Roth, mektubunda "Lütfen Sürmene Çamburnu'nda çöplük yapmayın, çevre açısından risk taşıyor. Halk çok rahatsız" diyordu. Erdoğan, kendisi de Karadenizli olan Çevre Bakanı Pepe'yi çağırarak, "Osman bu ne?" diye sordu. Mektubu inceleyen Pepe, derhal bölgedeki belediye başkanı ile sivil toplum örgütü temsilcilerini Ankara'ya çağırarak, kendilerini bilgilendirdi. İlginç olayı TBMM'de bir grup gazeteciye anlatan Pepe, şunları söyledi:

ÖRNEK TESİS

"Bizimkiler, taa... Alman Yeşiller Partisi Başkanı Claudia Roth'a mektup yazmışlar. ’Bizim buralara çöplük yapılıyor, bu tesis çevre için risk oluşturuyor' diye. Başbakan da mektubu ’gereğinin yapılması' için bana gönderdi. Çağırdım hepsini, belediye başkanı, muhtarlar, sivil toplum örgütü yöneticilerini. Tesisi anlattım, koku aktarma istasyonu yapılacak. Hiçbir şekilde koku olmayacak, çöp suyu şehre damlamayacak. Tesis son derece modern olacak. ’Örnek tesisler var, gidin bakın dedim. İstanbul Piyalepaşa Bulvarında, mahallenin ortasındadır' dedim. Belediye başkanı inşaat mühendisi o nedenle dediklerimi anladı. Yoksa meramımı anlatamazdım."

OF-RİZE KAVGASI

Karadeniz'de şehirlerarası çekişme nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını anlatan Pepe, "Bunlar bölge çöp arıtma tesisleri. Oraya Rize'nin çöpü de dökülecek. Of'lular, ’bizim toprağımız mübarek yerdir. Rize'nin çöpünü de buraya getirip doldurmayın' diye itiraz ettiler. Öbür taraftan da Rizelilere ’Oflular size oyun yapacak, paranızı alıp çöpünüze dökmeyecekler' demişler. Böyle çekişmeler yaşandı" dedi.

O DA ROTH'A YAZDI

Hemşehrilerinin tepkisini yatıştıran Pepe, önce Başbakan Erdoğan'a sorunun çözüldüğü konusunda bilgi verdi. Ardından da Roth'a bir mektup yazarak, yapılacak tesisin çevreye zararlı olmadığı güvencesi verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 09:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?