4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Şadan Eren'den turizmcilere çağrı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, Akdeniz ve Karadeniz havzalarının turizmde birleşmesi gerektiğini ve ortak turizm programları oluşturulmasının Türk turizmine katkı sağlayacağını söyledi. 

Antalya'da 2-4 Kasım 2006 tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'MEDİTOUR 2006 Turizm Forumu ve İşbirliği Günleri'ne katılan Eren, yapılan toplantılarda Akdeniz ve Karadeniz’in ortak turizm markası oluşturabileceği konusunu gündeme taşıdıklarını kaydetti. Eren, beraberindeki Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Sürmen ile birlikte Trabzon’u temsilen organizasyonda çeşitli görüşmelerde bulunduklarını hatırlatarak, "Antalya Valisi Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özel ile geleceğe yönelik işbirliği adımları görüşüldü. Toplantıya katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da Trabzon'un turizm değerlerine işaret etti" dedi. 

Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Şadan Eren, dünya turizm piyasasında Akdeniz ve Karadeniz’in ortak programlar ile güçlü bir rekabet üstünlüğü kazanacağını ifade ederek, "Her iki bölgenin birbirine göre artıları var. Antalya ve Trabzon Akdeniz ve Karadeniz Havzaları’nda bir çok ülkeye hakim. Bu avantajı değerlendirecek ortak projelere ihtiyaç var" diye konuştu. 

Eren, Akdeniz havzasındaki ülkelerin ve bunlara ek olarak Avrupa ve Körfez ülkelerinin Turizm Bakanları’nın davet edildiği organizasyonda Trabzon'u en iyi şekilde tanıttıklarına inandığını kaydederek, "23 ülke Meditour-2006 organizasyonunda Antalya’da bir araya geldi. Her ülkenin Turizm bakanları ve üst düzey yöneticileri yanında, Ticaret ve Sanayi Odaları katıldı. Turizm sektöründeki firma temsilcileri organizasyonu izledi. Ülkemiz adına çok başarılı bir turizm toplantısı olurken, Karadeniz’in ve Trabzon’un dünya pazarlarına açılmasında, Antalya ve Akdeniz havzası ile ortak işbirliklerinin de önemli fırsatlarla dolu olduğu gündeme geldi şeklinde konuştu. 

Antalya isminin turizm sektöründe dünyada tartışmasız bir marka olduğunu belirten Başkan Eren, "Yılda 10 milyon turisti ağırlayan Antalya ile Trabzon arasındaki turizm ilişkisinin yoğunlaştırılması gerekmektedir. Antalya’ya gelen turistlerin yüzde 10’unun Trabzon ve Doğu Karadeniz'e çekilmesi halinde yaklaşık 1 milyon yabancı turisti bölgeye çekme şansımız olacaktır. Antalya ve Trabzon turizm sektöründe ortak markalar oluşturabilir ve birbirini tamamlayan turizm değerleri ile iyi bir çıkış yaşanabilir. Trabzon özellikle kongre ve fuar turizminde Antalya'nın tecrübesinden yararlanacaktır. Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi birbirini tamamlayan nitelikler gösteriyor. Akdeniz’in markalaştığı turizm alanları ile Karadeniz’in öne çıkan turizm markaları birbirini güçlendiriyor. Akdeniz özellikle deniz, kum ve eğlence ile öne çıkıyor. Doğu Karadeniz ise benzersiz dağ ve yayla turizmi ile ülkemizin güçlü bir markası. Aynı zamanda kış turizminde de Trabzon gelişme perspektifleri içeriyor. Bu alanlarda geliştirilecek olan projelere ihtiyacımız var" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 14:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?