30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Sadri Şener resmen aday

Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Sadri Şener, bugün düzenlediği basın toplantısıyla başkan adaylığını resmen açıklarken, "Anadolu'nun ağabeyi ve sevgilisi sıfatını yeniden kazanmaya çalışacağız" dedi.


Trabzonspor'da kongre tarihi yaklaşırken, adaylığı merakla beklenen eski başkanlardan Sadri Şener, Usta Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla Bordo-mavili kulübün başkanlığına resmen adaylığını açıkladı. Açıklamasına "15 yıl sonra yeniden kongrede başkan adaylığımı açıklamak için buradayım" diyerek başlayan Şener, Trazonspor'un içinde bulunduğu ekonomik koşulların zorluğu bildiğini ve yüklü miktarda sıcak paraya ihtiyaç bulunduğunu belirterek, bu konuda sıkı bir çalışma yaparak iyi bir ekip oluşturduklarını ve bu nedenle adaylık açıklamasının uzun sürdüğünü söyledi. Trabzonspor gibi bir markayı yönetmenin kolay olmadığının altını çizen Şener, böyle bir markanın ancak profesyonel bir anlayışla yönetilebileceğini kaydetti. Kurumsallaşmaya ağırlık vererek zamanla yitirilen 'Anadolu'nun ağabeyi ve sevgilisi' sıfatını yeniden kazanmaya çalışacaklarını belirten Şener, bu anlamda diğer Anadolu kulüplerini de destekleyeceklerini ifade etti.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile iyi ilişkiler içinde olacaklarını vurgulayan Şener, "Koşullar ne olursa olsun Trabzonspor'un TFF ile savaş halinde olmaması gerekir. Biz federasyonla iyi ilişkiler içinde olarak hakkımızı koruyacağız" dedi. Camiadaki herkesin bir değer olduğunu ve herkesle fikir alışverişi yapacaklarını kaydeden Şener, her ay düzenli olarak yapacakları toplantılarla camiadaki tecrübeli isimlerle istişare yapacaklarını ifade etti. Trabzon ve diğer büyük şehirlerde tesisleşme yoluna giderek gelir getirici kaynaklar oluşturma yoluna gideceklerini anlatan Şener, Hüseyin Avni Aker Stadı'nı da yeniden yıkıp-yapmak veya restore etmek de dahil bütün alternatifleri değerlendireceklerini söyledi. Akyası Stat Projesi'ne önyargılı olmadıklarının da altını çizen Şener, Trabzonspor gibi büyük bir kulübün hedefinin daima şampiyonluk ve Avrupa Kupaları olması gerektiğini, 24 yıllık özleme son vermek için kuru vaatler değil, sağlıklı projeler ve iyi bir kadro oluşturmanın gayretinde olacaklarına dikkat çekti.


"Hedefimiz 1996 yılındaki kadronun benzerini oluşturmaktır" diyen Şener, kurumlarda devamlılığın esas olduğunu vurgulayarak, seçilmeleri halinde büyük ihtimalle Ersun Yanal ile yola devam edeceklerini söyledi. Çatışma değil, çalışmadan yana olacaklarını kaydeden Şener, Trabzonspor'u hiçbir şekilde ezdirmeyeceklerini, gerekirse ellerini masaya vuracaklarını ama önemli olanın masaya vurmamak olduğunu söyledi. Trabzonspor'a siyaseti sokmayacaklarını da belirten Şener, kurumun çıkarlarını ön planda tutacaklarını kaydetti.


Basın mensuplarının sorularının da cevaplandıran Şener, listesi ile ilgili soru üzerine, "Listedeki 10 kişinin ismini belirledim. 15 kişi için perşembe gününe kadar vaktimiz var" ifadelerini kullanırken, kulübün borçlarıyla ilgili soruya ise "Kulüp hakkında yeterli bilgiye sahip olan arkadaşlarım var. Onlarla görüştüm. Borç, alacak konusunda kesin bilgiye sahip değiliz. Çünkü söylemiyor kimse. Zorla da öğrenemem" şeklinde cevap verdi.


Trabzonspor'da büyük emekleri olduğunu söyleyen Şener, "Ben giderken burada benim hakkım kaldı. Trabzonspor'da servetimi bırakıp gittim. Herkesin bir oyu varsa benim 2 oyum vardır. Trabzonspor'da olan biten her şeyin bana anlatılması lazım. Çünkü bu benim hakkımdır" diye konuştu.


Bu sezon şampiyon olmalarının zor olduğunu belirten Şener, "Bu sene kim gelirse gelsin, şampiyonluk mümkün değil. Bu Ersun Yanal ile ilgili değil. Ama hedefimiz gelecek yıllarda şampiyonluk. Bu yıl zor gözüküyor" ifadelerini kullandı.


Fatih Tekke'nin transferinin gündemlerinde olup olmadığının sorulması üzerine de Şener, "Gitmiş oyuncuyu tekrar almak pek iyi olmuyor, ama hocaya soracağız. Mevcut kulübüyle anlaştığını da duydum. Olsaydı çok mutlu olurdum ama herhalde yeni Fatihler bakacağız" dedi.


Aday olmasındaki en önemli sebebin ne olduğunun sorulması üzerine Şener, "En önemli kriter kulübün şu andaki durumu. 4. büyüklüğün tartışıldığı bir ortam var. Yoksa tekrar başkan olayım, medyatik olayım diye bir endişem yok. Biz bu yollardan geçtik. Buna ihtiyacım yok. Trabzonspor'u eski başarılı günlerine döndürebilirsem çok mutlu olurum. O zaman da herhalde üç oyum olur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 14:22:40
Güncelleme :7 Aralık 2007 Cuma 14:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?