30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Safra kesesinden 288 taş çıktı

Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastane hastane dolaşan ancak hastalığına teşhis konulamayan Metin Yeniçeri isimli hastanın Özel İmperial Hastanesi’nde yapılan ameliyatında safra kesesinden 288 adet ‘kolestrol taşı’ olarak tabir edilen küçük taş çıkartıldı.

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’nde yaklaşık 1 hafta önce şiddetli karın ağrısı şikayeti ile Şiran Devlet Hastanesi’ne giden Metin Yeniçeri (41) daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada da karın ağrısının nedeni tespit edilemezken, Trabzon Özel İmperial Hastanesi’ne başvurdu. Yeniçeri’nin yapılan kontrollerinde safra kesesinde taş tespit edilirken, 4 çocuk babası Metin Yeniçeri önceki gün ameliyata alındı. Yeniçeri’nin yaklaşık 1 saat süren ameliyatında safra kesesinden ‘kolestrol taşı’ olarak tabir edilen 288 adet küçük taş çıkartıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sezgin Mumcu, yapılan ameliyatın ardından hastanın sağlığına kavuştuğunu belirterek buna benzer şikayetlerin halk arasında zaman zaman mide ağrısı gibi algılandığını söyledi. Hastanın birkaç gün önce kendilerine yoğun karın ağrısı şikayeti ile geldiğini kaydeden Dr. Sezgin Mumcu “Kendisine hemen ultrason çektik. Safra kesisinde çok miktarda taş olduğunu tespit ettik ve hemen ameliyata aldık. Ameliyatta taşları safra kesesinden tek tek temizledik. Hasta daha gecikmeli gelseydi, taşlar karnı delebilir, belki de hastayı kaybetme riski bile olurdu. Çıkardığımız taşlar 'Kolestrol taşı'. Bu taşları vucut kendisi üretiyor. Genellikle kolestrolü yüksek yüksek kişilerde, şişmanlarda görülüyor" dedi.

Hasta Metin Yeniçeri ise sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek "Çektiğim ağrılar dayanılmaz hale gelmişti. Ameliyat sonrası bu ağrılarımdan kurtuldum. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 10:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?