30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Sağlıkçılar sertifikalarını aldı

Trabzon'da yeni açılacak olan Özel İmperial Hastanesi çalışanları için düzenlenen hizmetiçi eğitim kursuna katılan hastane çalışanlarına serfitikaları bugün düzenlenen törenle verildi.
Trabzon Usta Park Otel'de düzenlenen serfitika töreni öncesi konuşan İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Binler, amaçlarının sadece bölgeye değil, Kafkasya ve Orta Asya ülkelerine de sağlık hizmeti vermek olduğunu söyledi. Hastanenin açılışındaki gecikmenin Sağlık Bakanlığı'nın denetiminden kaynaklandığını belirten Binler “Türkiye'de yaklaşık 300 özel hastane açılıyor.

 Bu hastanelerin Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı'ndan onay aldık. Denetimi bekliyoruz. Dolayısıyla bize sıra gelene kadar biraz geçiktik. En geç 1 ay içinde hastanemizin faaliyete geçeceğini düşünüyoruz. Kaliteli hizmet verme noktasında çok iddialıyız. Özel hastaneden alınan hizmet farkını ortaya koyacağız.
 Hastalarımız özel doktora gidip nasıl muayene hizmeti alıyorsa, hastanemizde de öyle hizmet alacaktır. Şimdilik açık kalp ameliyatları dışında her türlü sağlık hizmetini vereceğiz. Yılbaşından sonra da açık kalp ameliyatlarına başlıyacağız. Bundan sonra başka dallarda hastane açmayı da hedefliyoruz. Örneğin, göz,kalp, doğum gibi. Olaya para olarak değil, hizmet olarak bakıyoruz” dedi. 

Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Mollahüseyinoğlu ise hastanenin kuruluş aşamasında bütün branşlarda hizmet vermeyi hedeflediklerini ve bu doğrultuda 250 personelin hastane açılışı öncesi eğitimden geçtiğini söyledi. Trabzon'da yaklaşık 250 kişiye iş imkanı sağladıklarını belirten Dr. Mollahüseyinoğlu “Yakında şehrimizde açılacak olan ve bölgemizde en kapsamlı sağlık hizmeti sunacak şekilde donanımlı ve uzman personeli istihdam eden Özel İmperial Hastanesi açılış öncesi personelinin gelişimine yönelik eğitimler düzenleyerek bölge halkına en mükemmel hizmeti sunmayı amaçladığını gösterdi. Bu amaçla hastanede yer alacak birimlerde görev alacak personelin işe alım sürecinin tamamlanmasının ardından bu personelin hem kaynaştırma hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlanması için 'Impeial Hastanesi mükemmel hizmet sunumu kişisel gelişim proğramı'adı altında 14-31 Mayıs 2007 tarihleri arasında seminer eğitimleri başarıyla tamamlanmıştır" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından eğitim kursuna katılan personele sertifikaları törenle verildi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 13:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?