4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Şampiyonluk şansını değerlendirdi

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, zirvede yer alan ilk 4 takımın şampiyonluk şansının yüzde 25 olduğunu, kendilerinin Sivasspor'u yenmeleri halinde şampiyonluk şanslarının yüzde 26 olacağını söyledi.


Bu sezon ligin çok ilginç geçtiğini belirten Asbaşkan Hacısalihoğlu, "Zayıf takım, kuvvetli takım ayrımı yapılmıyor. Birçok maçta iddialı olan, zirveye oynayan takımlar kendi sahalarındaki maçları kaybediyor. Malesef bu olumsuz gelişmeden zaman zaman biz de etkilendik ve kendi sahamızda üç önemli maçta arzu ettiğimiz puanları alamadık. Konyaspor, Denizlispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarını arzu ettiğimiz neticelerle tamamlayamadık" dedi.
Sivasspor maçının Trabzonspor açısından çok önemli olduğunu ifade eden Asbaşkan Hacısalihoğlu, "Trabzonspor açısından bu sezonun en önemli maçı. Ancak maçın önemli olması, bizim kazanmayı çok arzu etmemiz, tüm camianın bu maçtan üç puan alınmasını istemesi demek, maçı centilmence tamamlamak ve arzu ettiğimiz puanı almak şeklinde olmalı. Bunun dışındaki hareketler Türk futboluna ve sporuna zarar verir ve bu da Trabzonspor'u üzer" diye konuştu.

"ANADOLU'DAN DEĞİL TÜRKİYE'DEN BİR ŞAMPİYON ÇIKSIN"
Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasında sarı-lacivertli taraftarların "Şampiyon Anadolu'dan çıksın" söylemiyle ilgili olarak Hacısalihoğlu, "Fenerbahçe'de bir Anadolu takımı aslında. Üstelik Türkiye'de birçok ayrımcılığın gündeme geldiği şu günlerde bir ayrımcılık yapılsın istemiyoruz. Anadolu harici bir Türkiye yok. Trakya Bölgesi'de bir Anadolu Bölgesidir. Türkiye'den bir şampiyon çıksın ve bu şampiyon da Trabzonspor olsun istiyoruz. Biz olamadıktan sonra kim olursa ona da saygı duyarız. O konuda bir
tercihimiz yok" şeklinde konuştu.
Asbaşkan Hacısalihoğlu, bu sezon lige damgasını vuran iki olay olduğunu, bunlardan ilkinin zayıf takımların deplasmanlarda güçlü takımları yenmesi, ikincisinin ise hakem hataları olduğunu belirterek, "Alt sıralardaki takımların deplasmanlarda güçlü takımları yenebilmesi, sürpriz neticeler alması. İkincisi ise aşağı yukarı tüm maçlardan sonra takımların oynadığı futbol veya futbolcuların performansından ziyade, maça hakemlerin etkisi ve hakem hataları birinci öncelikle gündeme geliyor. Birçok maçta art
niyetli olduklarına kesinlikle inanmamakla birlikte, hakemlerin çok ön plana çıktığı gözüküyor. Burada mağduriyeti olanlar ya da muhtemel mağduriyet yaşamak istemeyenler, ya da bundan avantajlı olanlar önceden yol kesmek için bu tarz beyanatlar veriyor. Biz hiçbir şekilde Türkiye'de centilmenlik dışı, sportmenlik dışı gelişmelerin olmasını istemiyoruz. Bunları ne bizim nede başka takımların yaşamasını arzu etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"SİVASSPOR MAÇINDA ALINACAK 3 PUAN BİZE ZİRVE YARIŞINDA AVANTAJ SAĞLAR"
Sivasspor'u yenmeleri halinde şampiyonluk şanslarının yüzde 26 olacağını belirten Hacısalihoğlu, "Sivasspor karşılaşması şampiyonluk açısından çok etkili olacaktır. Sivasspor-Trabzonspor maçı diğer takımlar tarafından da sonucu merakla beklenen bir karşılaşma. Sivas deplasmanından alacağımız 3 puan bize zirve yolunda büyük bir avantaj sağlar. Büyük takımlar son haftaya kadar zirve yarışının içinde olacaktır. İlk 5'deki yer değişiklikleri hem ekonomik olarak hem de Avrupa Kupaları'na katılma anlamında
büyük farklılıklar olacağı düşünüldüğünde mücadele sezon sonuna kadar sürecektir. Şu anda ilk 4 sırada yer alan takımlar daha avantajlı gibi gözüküyor. Her takımın yüzde 25 şansı var. Biz Sivasspor'u yenersek şansımız yüzde 26 olur" dedi.
Sivas'da yaşanabilecek saha dışı etkenlerle ilgili olarak ise Hacısalihoğlu, "Saha dışı etkenlerden dolayı bir endişemiz yok. Bizim spor anlayışımızı mücadelenin tamamının sahada yapılıp, neticelere herkesin saygı duyması şeklindeki bir anlayıştır. Böyle bir hadiseye devlettin güvenlik güçlerinin, Sivas halkının ve Trabzonspor taraftarlarının sebebiyet vereceğine inanmıyorum. Çünkü maçlar yalnız bugün değil, bundan sonra da uzun yıllar sürecektir. Şehirler arasındaki ilişkiyi dostluğu bozmaya kimsenin
hakkı yok. Ufak tefek fikir anlaşmazlıkları, kırgınlıklar dargınlıklar olabilir. bunları büyütmemek lazım. Sporu spor gibi düşünmek lazım. Bunların gelecek yılı da var" diye konuştu.
Hacısalihoğlu, Türk vatandaşlığına başvuran, ancak başvurusu henüz kabul edilmeyen Yattara ile ilgili olarak ise, "Vatandaşlığı çıkmadı ama herkes onu Trabzonlu olarak kabul ediyor. Yattara, Trabzon halkı ile iç içe. Ahmet, Mehmet ile Yattara arasında fark yok Trabzon halkı için. Yattara, halktan biri. Herkes onu çok seviyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 09:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?