4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

'Şampiyonluk yarışından kopmadık'

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, alınan Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası şampiyonluk yarışından kopmadıklarını belirterek, bu sıkıntılı dönemde herşeyden çok kenetlenmeye ihtiyaç duyduklarını söyledi. 

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde haftalık basın toplantısını düzenleyen Zeyyat Kafkas, Çaykur Rizespor karşısında gelen beklenmedik yenilginin tüm camiayı üzdüğünü kaydederek, "Unutulmaması gereken bir gerçek varki Galatasaray ve Beşiktaş maçlarından da galibiyetle ayrılan aynı takımdı. Ekibimizde bulunan potansiyele inanıyoruz. Bu potansiyeli yeniden ortaya çıkartacak da yine futbolcularımızdır. Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor gibi sıkıntılı iki maç yaşadık. Ancak takımımızın kalitesini biliyoruz. Sonuçlara takılı kalmadan bu yenilgilerden dersler çıkarmalıyız. Futbolda bu tür skorlar da var" diye konuştu. 

Sakaryaspor maçının hazırlıklarına başladıklarını belirten Kafkas, "Trabzonspor olarak yarıştan koptuğumuza inanmıyorum. Şimdi kenetlenmeye ihtiyacımız var. Bu nedenle tüm yönetim kurulu üyelerimiz bu sabah yapılan idmanda sahada futbolcularla bir araya geldiler. Bunu devam ettirmek amacındayız. Ziya Doğan'ın takımı iyi yerlere ulaştıracak bilgi ve deneyime sahip olduğuna inanıyoruz" dedi. 

Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor mağlubiyetlerini sıradan yenilgiler olarak görmediklerini ifade eden Kafkas, "Hiç kimse unutmasın ki bu mağlubiyete en fazla üzülen futbolcular olmuştur, kimse mağlup olmak istemez. Alınan sonuç sonrası hepimiz bir suçlu arıyoruz, ancak sorunumuzu cezayla çözmektense daha yapıcı yöntemler bulmalıyız. Çünkü takımımızın sezon sonunda kadar yarışmacı mücadelesini sürdüreceğine inanıyoruz, ama teknik direktörümüzden de ceza konusunda bir talep gelirse yönetim kurulu olarak gerekeni yaparız" diye konuştu. 

Hüseyin'in maç sonrası taraftarlarla tartışmasına da açıklık getiren Kafkas, "Seyircilerin kendi arasında olan bir tartışmada Hüseyin'in de kardeşinin bulunduğu için oyuncumuz tribüne doğru hareket etmiştir. Hüseyin takımımızın kaptanıdır ve yönetim kurulu olarak kendisine sonuna kadar güveniyoruz. Hocamız da aynı şekilde. Zaten maç sonrasında taraftar takımımızı tribüne çağırdı ve Hüseyin de taraftarı alkışladı. Maç sonrası takımımızı alkışlayan taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Kafkas, Ocak ayındaki transfer dönemi için transfer komitesinin altyapı çalışması yaptığını, ancak teknik direktör Ziya Doğan'ın kendilerine transfer talebinde bulunmadığını kaydetti. Vestel Manisaspor maçında Trabzonspor formasını sinirli bir şekilde yere bırakan Marcelinho ile ilgili olarak ise Kafkas, "Biz kendi aramızda bu konuyu konuştuk. Hoş olmayan bir görüntüydü, ancak bunun art niyetli bir davranış olmadığına karar verdik" değerlendirmesinde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 16:25:02
Güncelleme :31 Ekim 2006 Salı 16:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?