30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Sandıkçı eğitimde hedef belirledi

Trabzon Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, okul öncesi eğitimi ıskalayamayacaklarını belirterek üniversite sınavlarında da her statüde ilk 10 içinde olmak istediklerini söyledi.

İl Genel Meclisi'nde müdürlüğü ile ilgili çalışmalar ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Selim Yavuz Sandıkçı, özellikle okul öncesi eğitimi ıskalamamak zorunda olduklarını belirterek “Bu konu artık çağdaş eğitimin temel özelliğidir”dedi.

Trabzon İl Genel Meclisi’nin şehir bazında milli eğitime ayırdığı kaynağın daha çok cari harcamalara gittiğini de belirten Sandıkçı, üniversite sınavlarında kendilerini çok başarılı görebilmeleri için her kademede ilk 10 arasına girmeyi hedeflediklerini ifade ederek “Giderek artan ivmeden memnunuz ama artık her aşamada bu sınavlarda ilk on arasında olmamız gerekiyor. Hedefimiz bu ”diye konuştu.

Taşımalı eğtimi kesinlikle Trabzon özelinde vazgeçemeyeceklerini kaydeden Sandıkçı, 22 bin 500 öğrenciyi taşıdıklarına dikkat çekti ve bunun Trabzon özelinde devlete maliyetin 18 milyon YTL.olduğunu hatırlattı. Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, her türlü sınavlara hazırlık anlamında Trabzon özelinde ilçelerde dahil olmak üzere 54 dersane olduğunu belirterek “Bu rakam çok fazla. Trabzon’un ihtiyacının çok üzerinde. Böyle olunca da kalite düşüyor. Bu kadar sayıyı Trabzon kaldırmaz” şeklinde konuştu. 

Öte yandan şehir genelinde bin 631 özürlü çocuğun rehabilitasyon merkezlerinde rehabilite edildiğini de hatırlatan Sandıkçı, bir özürlü çocuğun yine Trabzon özelinde devletin aileye 387 YTL katkıda bulunduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 15:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan veyis IP: 85.3.201.xxx Tarih : 22.11.2007 17:06:37

Sayin müdür biraz fazla atti gibime geliyor.Dersaneler fazla imis,yok Trabzon kaldirmazmis,bu tip söylemlere girmesi kendisini yaralayacaktir.Bu tip konularda kalite eleminasyonla belirlenir ve spontan bir sekilde gerceklesir.Basarisiz birileri varsa silinip gidecektir,olur olmaz konusmaya gerek yoktur.Egitim de cok sorunlari olan bir ilin müdürü olmak öyle kolay degil.Kendisine basarilar dilerim ama,kamuda görev yapmak Türkiyede cok kolay olay gelip basini salla al maasina dayaniyor.Buyrun trabzon un sorunlarini cözün ileriye dönük planlar yapin meslek liselerini arttirin ara eleman yetistirin,hadi buyrun sizi bu tip islere cagiriyoruz yoksa bos dereye tas atmaya degil.Bakin trabzonda ara elemani hic bir is dalinda bulamiyorsunuz,en basitinden bir egitimli kasiyer bir egitimli kücük isletmelerde yönetici ne bilim daha bir cogu,bir cok issiz gencin oldugu trabzonda bu tip olaylara yönelseniz adiniz bir sekilde iyi seylerle gelecekte anilir ve kamuda da bazi islerin bir sekilde basarilabildigini birilerine anlatmis olursunuz.Trabzon da son yillarda düsen egitim kalitesinin de bir sekilde nedenleri arastirilip cözülmesi sarttir ve Trabzonlunun okumasi sarttir yoksa ac kalir ac.Bu sebebledirki egitim trabzonda cok önemlidir sayin müdürden kabugunu kirarak baska projelere imza atmasi gereklidir ve sarttir.(not:Dersaneci degilim kimseninde sözcüsü degilim). saygilarimla yayal usagu Hasan