30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Sarıgül imamlardan özür diledi

Şişli Belediye Başkanı ve Deniz Baykal'ın muhalifi Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ın seçim mağlubiyetinin sorumlusu olarak gösterdiği imamlardan tüm Cumhuriyet Halk Partisi adına özür diledi.

Mustafa Sarıgül, Trabzon Hamsiköy ve Rize Anzer şenliklerine katılmak üzere bu sabah Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Trabzon'a geldi. Havaalanında gazetecilere açıklamada bulunan Sarıgül, CHP adına imamlardan özür diledi.

22 Temmuz'da yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin hezimete uğradığını ve bunun sorumlusunun de Deniz Baykal olduğunu ifade eden Mustafa Sarıgül, "Sayın Baykal, seçimin suçlusunu buldu. Birincisi tarikatlar, ikincisi ikinci Cumhuriyetçiler, üçüncüsü ABD ve Avrupa. Dördüncüsü seçim rüşveti ve Güney Doğu halkı. Tabiki Baykal'ın seçim mağlubiyetinin kaybedilmesinin sorumluları bunlarla yeterli değil. Baykal'ın son suçlu gösterdiği kişiler ise din görevlileri yani imamlarımız. Ben inançlı bir ailenin çocuğuyum. İnançsız bir insan boş tenekeye benzer. Allah bizleri inançlarımızdan alıkoymasın. İsmet İnönü, Mustafa Kemal Atatürk, Turan Güneş'lerin CHP'deki talebesiyim. CHP adına tüm imamlardan özür diliyorum. İmamlar bizi affetsin." diye konuştu.

Baykal'ı öz eleştiri yapmaya davet eden Sarıgül, "Baykal seçimlerden sonra evinden birkaç gün çıkmadı. Kendisine Trabzon'dan sormak isterim. Seçimler sonrası herkesi suçluyorsun. Çok ayıp ediyorsun sayın Baykal. Senin hiçmi suçun yok. Geçen seçimde partiden bir din adamını milletvekili yaptın. Yaşar Nuri Öztürk'ü seçimlerde kürsüye çıkartıp her dakika o din adamını gösteriyordun. Adam partiden zor kaçtı gitti. Kimi getirdiysen şimdi onlar yok. Kemal Derviş, Zülfi Livaneli, Yaşar Nuri Öztürk. Şuan İlhan Kesici var, inanki yarın o da olmayacak." ifadelerini kullandı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2007 Pazar 13:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?