1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Şehirde yeni gerginlik!

Trabzon’da hafta sonu Atatürk Alanı’nda TAYAD üyelerinin basın açıklaması sırasında yaşanan olaylarla ilgili bugün suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan ve sol görüşlü oldukları öğrenilen Trabzon Gençlik Derneği üyesi yaklaşık 10 genç, yaşanan gerginliğin ardından polis ekipleri tarafından şehir dışına götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Tabakhane Çarşısı’nda bugün öğleden sonra ’Trabzon Gençlik Derneği’nde toplanan yaklaşık 10 kişilik sol görüşlü bir grubun Trabzon Valiliği’ne yürüyeceği ve adliyede suç duyurusunda bulunacağı bilgisini alan vatandaşlar, çevrede toplanmaya başladı.

Bu sırada Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, çarşıdaki derneğe girerek gençleri sakinleştirmeye çalıştı. Akyürek, dışarı çıkmak istemeyen gençleri, "Arkadaşlar, dışarıda emniyetinizi aldık. Burnunuzun bile kanamasını istemiyoruz. Size garanti veriyorum" diyerek ikna etmeye çalıştı.

Basın mensuplarına da tepki gösteren kalabalığın herhangi bir taşkınlığa yol açmaması ve gerginliğin tırmanması nedeniyle dernekte bulunan 10 genç, polis minibüsü ile önce Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada kısa süre duran gençler, güvenlik endişeleri olduğunu söyleyince yine aynı minibüsle şehir dışına çıkartıldı.

Öte yandan Trabzon’da son yaşanan olayları haber yapmak üzere ABD’den geldiğini ve Washington Post’ta çalıştığını söyleyen bir bayan basın mensubu da bu sırada Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ile görüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 16:13:20
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 12:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?