5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Şehit cenazesi Trabzon'a getirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında dün gerçekleştirilen mayınlı ve bombalı saldırıda şehit olan 9 askerden Trabzonlu piyade komando er Miktat Beder'in cenazesi öğle saatlerinde askeri uçakla Trabzon'a getirildi.


Diyarbakır'dan Trabzon Havalimanı'na saat 13.20'de askeri uçakla getirilen Beder'in cenazesini Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Sönmez'in Şırnak'ta operasyonda olması nedeniyle Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Vali Nuri Okutan ve şehit ailesi ile yakınları karşıladı. Ayakta güçlükle duran baba Mustafa Beder, eşi Fatma Beder ve oğulları Murat (16) ve Bülent Beder'i (19) Bakan Özak ve askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı.


Ellerinde Türk bayrakları bulunan yaklaşık 200 kişilik kalabalık ve şehit yakınları ambulansa konulan şehit cenazesiyle Arsin ilçesine hareket etti. Piyade komando er Miktat Beder, Arsin Merkez Camii'nde ikindi namazını müteakıben kılınacak cenaze namazından sonra Çiçekli köyündeki aile mezarlığında toprağa verilecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 15:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?