4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

şehitİstanbul'un Bahçelievler semtinde polis aracına düzenlenen silahlı saldırı sonucunda yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden polis memuru Ahmet Yıldırım, memleketi Trabzon'da bugün son yolculuğuna uğurlandı. 

İstanbul'dan Akçaabat İlçesi'ne bağlı Akçaköy Beldesi'ne getirilen şehit cenazesi için bugün öğle namazına mütakip Akçaköy Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Vali Hüseyin Yavuzdemir, İl Emniyet Müdürü Reşat Altay, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Namaz öncesi Vali Yavuzdemir, kısa bir konuşma yaparak, "Şehidin geride bıraktığı ailesi, Türkiye Cumhuriyeti devletine bir emanettir, buna sahip çıkacağız. Kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'de şehitler için 'Onları ölü sanmayın, onlar diridir' deniyor. Bizim şehidimiz de gönlümüzde yaşayacak. Bu ülke tektir, vatan bütündür. Hainlere buradan mesaj veriyorum. Vatanı böldürtmeyeceğiz" dedi.
Annesi Hacer Yıldırım ve eşi Jale Yıldırım, tabutun başında gözyaşı dökerken, eşi "Bir tane Ahmet ölür, bin tane Ahmet gelir. Hainler bunu böyle bilsin" diyerek terör örgütüne lanet okudu. 

Oğlu Emre Yıldırım (18) ve şehit babası Mehmet Yıldırım, tabutun başında saygı duruşunda bulunurken; cenaze, beldeye bağlı Ovacık Mahallesi'ndeki aile kabristanında toprağa verildi. 
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 16:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?