5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Şehitler Trabzon'da

Hakkari’de gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Trabzon ve Giresunlu şehitler Van’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Trabzon Havalimanı’na getirildi.

Trabzonlu şehit piyade er Ali Yasin Erosmanoğlu ile Giresunlu şehit Yaşar Doymuş’un cenazelerini havalimanında Trabzon Vali Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu, MHP Milletvekili Koray Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Dursun Ertuğrul ve askeri erkan karşıladı.

Askeri uçak Trabzon Havalimanı’na indikten sonra Trabzonlu şehit Ali Yasin Erosmanoğlu’nun cenazesi ambulansla Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Giresunlu şehit Yaşar Doymuş’un cenazesi karayolu ile Giresun’un Tirebolu ilçesine gönderildi. Şehitleri taşıyan ambulanslara yol boyunca yüzlerce araçlık konvoy eşlik etti.

Öte yandan aynı terör saldırısında şehit olan Samsunlu şehit er Umut Bulut’un cenazesinin de aynı uçakla getirildiği ve askerin uçağın Samsun Çarşamba Havalimanı’na gitmek üzere havalanacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2012 Çarşamba 12:54:56
Güncelleme :20 Haziran 2012 Çarşamba 13:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?