4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Şehri karıştıran mesaj!

Trabzon'da TC kimlik numarasının son rakamı 4 olanlara "Anneler Günü" hediyesi olarak Ziraat Bankası tarafından 400 TL verileceği söylentisi üzerine kadınlar, Valilik ile banka şubesi önünde yoğunluk gösterdi. Aynı durum, daha önce Şanlıurfa ve Adana, bugün de Iğdır'da yaşanmıştı.

Kentte yayılan söylenti üzerine, kimlik numaralarının son rakamı 4 olan bazı kadınlar, "Anneler Günü" hediyesi vereceği iddia edilen Ziraat Bankası'nın
Kahramanmaraş Caddesi'ndeki şubesine giderek, görevlilerden bu yardımı almak istediklerini söyledi.

Görevlilerin kadınlara, böyle bir yardım dağıtılmadığını belirtmesi üzerine kadınların çoğu banka şubesinden ayrılırken, bazıları ise buna inanmayarak uzun süre beklemeyi tercih etti.

İki çocuğuyla birlikte söz konusu parayı almak için şubeye gelenlerden biri olan Nurşen Ç, AA muhabirine, İstanbul'da yaşayan ablasının bu parayı aldığını savunarak, "Ablam emekli memur. Bankaya maaşını çekmeye gittiğinde hesabında 400 TL fazla para gördü. Bunun üzerine banka görevlilerine sorduğunda paranın 'Anneler Günü' dolayısıyla yatırıldığını söylemişler" dedi.

Görevlilerin açıklamasına rağmen banka önünden ayrılmayan bazı kadınlar
da "parayı alan arkadaşlarımız var" iddiasında bulundu.

-TRABZON VALİLİĞİ YALANLADI-

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, bazı kadınların bankaların yanı sıra kurumlarına da başvurduğunu, iddiaların dedikodudan ibaret olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Trabzon Valiliğinin Anneler Günü dolayısıyla TC kimlik
numarasının son rakamına göre para dağıtıldığı iddiaları tamamen asılsız olup, bu iddialar dedikodudan ibarettir. Valiliğimizin böyle bir çalışmasının ve Anneler
Günü için ayırdığı özel bir bütçesinin olmadığını vatandaşlarımıza bildiririz" denildi.

Şanlıurfa, Adana ve Iğdır'da da, "Anneler Günü" nedeniyle TC kimlik numarasının son rakamına göre para dağıtılacağı söylentisi üzerine vatandaşlar, banka şubelerine akın etmişti.

 Iğdır'da yardım söylentisi üzdü

IĞDIR'da `TC Kimlik numarasının son rakamı 4 olanlara, Anneler Günü için 400 lira yardım verilecek' dedikodusu çıkınca bankaların önü doldu taştı.

SMS ile başlayıp fısıltı gazetesiyle şehire yayılan dedikodu yüzünden paranın dağıtılacağı yer olarak gösterilen Ziraat Bankası'na gelen kadın ve erkekler, banka yetkililerine zor anlar yaşattı. Uzun süre yardım yapılmayacağına inanmayan kadın ve erkekler, ikna olduktan sonra tepkili bir şekilde banka şubesini terk etti.
 

AA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 16:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?