5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Sel mağdurları yaralarını sarıyor

SEL MAĞDURU ESNAF VE SANATKARLAR YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYOR

Trabzon’da 31 Ekim 2009 tarihinde yaşanan ve Kadınlar Hali ile Piyasa Meydanı’nda etkili olan selden zarar gören esnafın yaralarının sarılması için Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara, selden zarar gören esnafın durumlarını düzeltmelerine yardımcı olmak amacıyla yaptıkları çalışmaların sürdüğünü söyledi. Zararları resmi makamlarca belgelenen esnafların Acil Destek Kredileri’nden yararlanabilecekleri hatırlatan Kara “Kooperatifimiz kefaletiyle kredi kullanmış olanlar içinde bir kısım tedbirler alınarak uygulamaya konulmuştur. Afette işyerleri zarar görmüş ya da işyerlerinin bulunduğu bölgede alt yapı ve üst yapılarda meydana gelen hasarlardan dolayı yeterli derecede iş yapamayıp ödemelerinde sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkarlarımıza yardımcı olmak için neler yaparız noktasında ilgili kurum ve kuruluşlarımız ile Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalarda bir dizi tedbirler alınarak uygulamaya konulmuştur. Bunun için üzerinde kredi borcu olan kooperatifimiz ortaklarının vadesi gelmiş en yakın iki taksitlerinin vadeleri ötelenerek bu iki taksit tutarları daha sonraki taksitleri üzerinde dağıtılarak ödemeleri yapılacaktır. Sel felaketinde hasar görüp de mağdur olmuş esnaf ve sanatkarlarımızdan şartları uyanlara da öncelik hakkı verilerek yeni kredi talepleri değerlendirilecektir. Günü geçmiş borcu olan ortaklarımıza talepleri halinde yönetim kurulumuzca ödeme kolaylığı sağlanarak ekonomik sorunlarına çözüm getirilecektir” dedi.

Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına çözüm bulabilmek ve yeniden istikrarlı ortama kavuşmalarını sağlamak için çaba sarf ettiklerini kaydeden Kara “KOSGEB'in Yeni Kredi Destek Paketi'ne göre 100 Bin işletmeye 2,5 Milyar TL kredi verilecektir. Bu kredinin kullandırılışında kooperatiflerimizde sisteme dahil edilmiş bulunmaktadır. İşletme sahipleri ihtiyaçları ölçüsünde kredi kullanabilecekler başvurular ise, KOSGEB ve Bankalarca belirlenecek kriterlere göre değerlendirilecektir. Kredilendirilmede ilk 3 ay ödemesiz ve toplam 15 ay süreli, işletme başına kredi üst limiti 25 bin TL. kadın girişimciye ise üst limit 30 bin TL olarak belirtilmiştir. Kredi faizinin yüzde 75'i KOSGEB , yüzde 25'i de krediyi kullanan işletme tarafından ödenecek şekilde olacaktır. Bu kredilerin daralan piyasaları bir nebze olsun rahatlatacağını umut etmekteyiz. Kurban Bayramı’nın gölgesinin üzerimize düştüğü şu günlerde inşallah esnaf ve sanatkarlarımızın işleri iyi olurda bayramı huzurlu bir şekilde idrak etmiş oluruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 15:22:05
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 15:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?