5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Selçuk Aydın'a çoşkulu karşılama

Dünya Kıtalar Arası Orta Siklet Boks Şampiyonluğu kemerini ABD'de Said Oali'ye karşı koruyan Selçuk Aydın, memleketi Trabzon'da coşkuyla karşılandı.


Trabzonspor Kulübü eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte Trabzon'a gelen Selçuk Aydın, Trabzon Havalimanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Kendisine gösterilen ilgiye teşekkür eden milli boksör Selçuk Aydın, şimdiki hedefinin Avrupa şampiyonluk kemerini kazanmak olduğunu söyledi.


ABD'de 17 Nisan'da yapılan unvan maçında rakibi Said Oali'yi mağlup etmeyi ve kemerini korumayı başaran Selçuk Aydın, "Ülkeme ve sevenlerime böyle bir mutluluk yaşattığım için çok sevinçliyim. 10 Temmuz'da İstanbul'da çok önemli bir maça daha çıkacağım. İstanbul'da ringe çıkmak benim için ayrı bir mutluluk. Kıtalararası kemerini Trabzon'da kazandım. Umarım Avrupa Şampiyonluk kemerini de İstanbul'da kazanırım ve ülkeme ve milletime hediye ederim. Maçta ben Kıtalararası altın kemerimi, Belçika vatandaşı Avrupa Şampiyonu Jackson Osei Bonsu da Avrupa şampiyonluk kemerini ortaya koyacak. Kazanan iki kemeri de birden beline takacak. Kendi halkımın önünde iki kemeri de belime takarak dünya tarihine ülkemin adını altın harflerle yazdırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.


Trabzon'a ailesini ve sevdiklerini görmek için geldiğini belirten Aydın, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren kamp gireceğini ve antrenmanlara başlayacağını kaydetti. "Herkes bizi izlemeye devam etsin diyen şampiyon boksör, "Son derece disiplinli bir şekilde çalışmalarıma başlayacağım. İstanbul'da yapacağım maçtan büyük bir zafer ile çıkıp yolumuza devam edeceğiz. Avrupa şampiyonluğu maçından sonra sırada dünya şampiyonluk maçı var. Hiçbir Türk'ün başaramadığını başararak tarihe geçmek istiyorum" ifadelerini kullandı.


Selçuk Aydın'ı yaptığı maçlarda yalnız bırakmayan Trabzonspor Kulübü eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu da Selçuk Aydın ile gurur duyduğunu belirtti. Hacıosmanoğlu, "Selçuk Aydın'ı Trabzon'da oynadığı unvan maçında tanıdım. Kendisi güçlü bir sporcu, onu tarif etmeye gerek yok. Amerika'daki maç öncesi Mike Tyson kampı ziyaret etti. Selçuk Aydın'ın neler yapması gerektiğini ve kendi hayatındaki yanlışları anlattı. Çalışmasına ve yaşantısına dikkat etmesi halinde boks tarihine geçebileceğini söyledi. İnanıyorumki Selçuk azmiyle ve gücüyle Türkiye'ye ilkleri yaşatacak. Bunun Türkiye'den ve Trabzon'dan olması ise bizlere ayrı bir gurur veriyor" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?