5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Selçuk İnan'dan açıklamalar

Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Selçuk İnan, teknik direktör Ersun Yanal'ın takımdan ayrılışının ardından kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.


Genç oyuncu, Ersun Yanal'ın takımdan ayrılışına herkes gibi kendisininde üzüldüğünü ancak bu ayrılıktan etkilenmediklerini belirterek, yapılan yanlış yorumlara üzüldüğünü söyledi.


Kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Selçuk İnan, teknik direktör değişmlerinin her kulüpte yaşanabileceğini belirterek, "Takımı Ersun Yanal kurdu ancak sözleşmeler teknik direktörle değil kulüple yapılır. Elbette onun gidişi hepimizi üzdü ama bundan etkilenmedik. Çünkü biz profesyonel futbolcularız. Paramızı kulüp ödüyor. Herkes gelip geçici kulüp ise kalıcıdır. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Geçen hafta yaşadığım hastalık nedeniyle son 3 antrenmana katılamadım.

Gribal enfeksiyon geçirdim. Bu süreçte sağlık kurulumuz tarafından serum tedavisi uygulandı. Kötü durumdaydım, yorgundum ama Ahmet hocayla görüşerek görev verilmesi halinde Kayserispor maçında oynayabileceğimi söyledim. Ancak kendisi daha büyük sorun yaşamamak adına olsa gerek beni kadroya almadı. Ancak oynamamam farklı yorumlara neden oldu. Bunların arasında eski futbolcu abimiz Serdar Bali'nin, 'Ben onun hasta olduğuna inanmıyorum. Ersun Yanal'ın gidişine üzüldü ve kulübe tepki gösteriyor. Bence o yüzden oynamıyor'
şeklindeki sözleri beni çok etkiledi" diye konuştu.


Selçuk, "Bugüne kadar gerek onun gerekse de diğer yorumcuların benimle veya takımla ilgili değerlendirmelerine hiçbir şey demedim. Bu onların işidir. Ama karakterime ve adamlığıma da asla laf söyletmem. Serdar ağabeyin yaptığı bu değerlendirme beni son derece üzmüştür. Bu konuda çok hassasım. Beni tanımadan bilmeden, böyle yorumlar yapılmasını doğru bulmuyorum. Böyle konular araştırılarak kamuoyuna aktarılır. Bilgi almadan insanlar akıllarına geleni söylerse toplum da yanlış yönlendirilir. Umarım bir
daha böyle bir durumla ne ben ne de arkadaşlarım karşılaşırız" diyerek duygularını ifade etti.


"TAKIMI BAŞARILI BULUYORUM"
Sezon başında kendilerine Avrupa Kupaları'na katılmayı hedef olarak koyduklarını belirten Selçuk, "Aldığımız sonuçlar bizi şampiyonluk hedefine sürükledi. Şimdi de olmayacak diye bir şey yok. Liderle 4, ikinciyle aramızda 3 puan fark var. Önümüzde 4 maç bulunuyor. Hepsini kazanırsak şampiyon olarak da ligi tamamlayabiliriz. Ama her takım iniş çıkış yaşayabilir. Fenerbahçe ve Galatasaray da hedeflerinden uzak kaldı. Ben kendimizi başarılı görüyorum. Liderle aramızda fazla puan farkı yok. Ayrıca sezon başındaki hedefimizi yakalamış durumdayız" dedi.


"ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM"
Kendisini iyi hissettiğini ifade eden Selçuk, şu ana kadar 30 maçta görev aldığını, bundan böyle oynayıp oynamayacağını da her zaman olduğu gibi teknik heyetin belirleyeceğini belirterek, "Görev aldığı her maçta elinden geleni ortaya koydum. Gerek ben gerekse arkadaşlarımız kötü oynasak da mücadeleden kaçmıyoruz. Aldığım parayı hak ederek kazanıyorum. Elimden geleni sahaya yansıtıyorum. Form düşüklüğünü her futbolcu yaşar ama ben profesyonel anlamda işimi yapmaya çalışıyorum" açıklamasında bulundu.


"DAHA İYİ OLACAĞIM"
Tam anlamıyla kendini gösteremediğini kabul eden Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce ofansif oynuyordum. Şimdi ise defansif görev yapıyor, ön libero olarak oynuyorum. Bu zamana kadar skor anlamında yaptığım katkı bence normaldi. Diğer ön liberolarla karşılaştırıldığında öne çıktığım da söylenebilir. Kendimden performans anlamında fazla memnun değilim. Ancak bu sezon yeni bir takım kuruldu. Benim için yeni bir şehir, yeni bir heyecan. Buna alışmak gerekiyor. İleride daha iyi olacağımı biliyorum" dedi.


"BÜYÜK TAKIMDAYIM"
Trabzonspor ile iki yıllık sözleşmesi bulunduğunu belirten Selçuk, "Ben buraya şampiyonluk yaşamaya geldim. Trabzonspor büyük bir takım. Başka bir takıma gitmek gibi bir hedefim yok. Burada başarılı olmak istiyorum. Önümüzdeki 2 yıl içinde hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum" yorumunu yaptı.


"KOCAELİSPOR'U YENMEK İSTİYORUZ"
Kocaelispor maçını kazanmak istediklerini belirten Selçuk, "Türkiye'de artık her maç zor. Tüm takımlar onuruyla mücadele ediyor. Dolaysıyla Kocaeli'de bizi zor bir maç bekliyor. Kayserispor karşısında aldığımız galibiyet moralimizin ve inancımızın yükselmesini sağladı. Ne olursa olsun bu maçtan da galip ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 13:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?